Kediler Neden Suyu Sevmez?

Kediler Neden Suyu Sevmez?

Evinde kedi beslemek isteyen kişilerin kafasında oluşan sorulardan ilki şüphesiz ‘kediler neden suyu sevmez’ sorusudur. Kedileri yakından tanıyan kişiler bu sorunun cevabını çok iyi bilirken, konuya hakim olmayan kesimin kafasında bazı soru işaretleri belirir.

İçindekiler

    Kedilerin hemen hemen hepsi yüzmekten, ıslanmaktan ya da banyo yapmaktan kısacası suyla temas gerektiren eylemlerden hiç hoşlanmazlar. Hatta nefret ettiklerini söylemek dahi yalan olmaz. Öyle ki; yağmurlu havalarda kedilerin çoğu zaman korkup saklanmak istediklerine şahit olabilirsiniz.  Peki kediler neden suyu sevmez ve sudan kaçarlar? İşte detaylar! 

    Sevimli ve İnsan Canlısı Kediler Neden Suyu Sevmez?

    Bazı insanlar, kedilerin sudan korktuğunu düşünür. Aslında kedilerin suya karşı gösterdikleri tepki korku belirtisi değil de tamamen sevmeme belirtisidir. Bunun ise bazı sebepleri var tabii ki. Hemen hemen her kedi suyu sevmez. Ancak Van kedisinin bazı türlerinin sudan rahatsız olmadığı gözlenmiştir.

    Aslına bakıldığı zaman kedilerin günde en az üç saatlerini kendilerini temizlemeye ayırdıkları büyük bir kesim tarafından bilinen bir gerçektir. Yani kedilerin, hayvanlar aleminin en titiz üyelerinden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak buna rağmen suya karşı ekstra antipatik bir durumları olduğu da bir gerçek.

    Kediler Neden Suyu Sevmez Sorusunun Yanıtları

    Kedilerin suyu sevmemesinin altında yatan nedenleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

    • Öncelikle kedilerin daha bebeklik döneminde suya fazla oranda maruz kalmış olması onlarda travmatik bir etki yaratır. Bu durum, onların ilerleyen yaşamlarında da suya karşı hoşnutsuz davranmalarına neden olur.
    • Kedilerin tüyleri ve bıyıkları ıslandığı zaman kuruması zaman alır. Bu sebeple de vücut ısılarında değişiklikler meydana gelebilir. Bu da son derece rahatsız edici bir durumdur.

    Yıkanma sırasında sabun ve şampuan kullanımı kedilerin korkmasına neden olur. Çünkü yapılarından kaynaklı olarak vücutlarında yabancı, hele de kokulu bir maddenin gezinmesini istemezler. Zaten bu nedenle kediler vücutlarını kendi dilleri yardımıyla temizlerler. 

    Pet_Paw 550 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor