Kediler Neden Sahibini Yalar?

Kediler Neden Sahibini Yalar?

.

Kediniz sık sık kucağınıza kıvrılıp sizi yalıyorsa kediler neden sahibini yalar sorusu aklınıza takılmış olabilir. Kediniz sizi yaladığından endişelenmeden ve onu ürkütmeden mutlu olabilirsiniz. Çünkü kedinin sahibini yalaması iyi bir şeydir. Kediler yalayarak hissettikleri duyguları aktarabilirler.

İçindekiler

     

    Kediler Neden Sahibini Yalar?

    Kediler sık sık kendilerini ve yavrularını yalayan hayvanlardır. Kendilerini yalamalarının sebebi temizlik olsa da yavrularını yalamalarının sebebi hem temizlik hem de sevgidir. Kediler zaman zaman sahiplerini de yalarlar. Böyle anlarda akla acaba kötü bir şey mi oldu sorusu gelir.

    Kediler neden sahibini yalar neredeyse tüm kedi ebeveynleri tarafından merak edilir. Kediniz sizi yalıyorsa size karşı duyduğu hisleri ifade ediyor demektir. Sizin yanınızda kendini güvende hissettiğinde bunu yalayarak size ifade eder. Kedinizin dili teninizde gezinirken iyi bir ebeveyn olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşayabilirsiniz.

    Kedilerin sizi yalamasının sebebi yavrularını yalamasıyla aynı sebepten dolayı olabilir. Kokularınızın birbirine geçmesini sağlayarak aranızda sevgi dolu sosyal bir bağ kurulmasını sağlar. Basit bir benzetme yapmak gerekirse, sevgisini yalayarak vücudunuza işler diyebiliriz. Zaten kedi sahiplenmenin de en güzel yanı minik bir kalbin sevgisini kazanmaktır.

    Kediler koktuğunda, endişe duyduklarında veya strese girdiklerinde sahiplerini yalarlar. Bu yalamadaki amaç güvende olduklarını bilmek, kendilerini sakinleştirmek çabasıdır. Kedinizin yalamasından böyle bir durum sezdiyseniz onu sakince okşamaya başlayarak varlığınızı daha fazla hissettirebilirsiniz.

     

    Kedinin Sahibini Yalaması Ne Anlama Geliyor?

    Kediler temizlenmek için kendilerini yalarlar. Sahiplerini yaladıklarında bazı kedi sahipleri acaba kirli miyim diye düşünebiliyor. Bu düşünce tamamen yanlıştır. Kedilerin sahibini yalamasının altında tamamen duygusal sebepler yatmaktadır.

    Kedinin sahibini yalaması onu sevdiği, sahibinin yanında kendini güvende hissetmesi anlamına gelir. Bazen canları oyun oynamak istediğinde de gelip sahiplerini yalarlar. Amaçları sahiplerinin yüzünü güldürüp harekete geçirmektir. Böylece istedikleri kadar oyun oynayabilirler.

    Kediniz sizi yalıyorsa size olan sevgisini ifade ediyor demektir. Böyle bir durumda yapmanız gereken şey sizin de onu çok sevdiğinizi göstermek olmalıdır. Hiçbir kedi ona karşı gösterilen sevgiye hayır demez. Patili dostunuzu mutlu etmek istiyorsanız ona sevginizi hissettirmelisiniz.

    Pet_Paw 3709 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor