Beyaz Köpek Cinsleri

Beyaz köpek cinsleri, alışılmadık olan beyaz tüyleriyle insanları kendilerine hayran bırakmaktadırlar. Beyaz tüy rengine sahip olduğu için sahiplenmek isteyenler tarafından çok rağbet gören birçok cins bulunuyor. Bu cinslerin her biri bambaşka karakter özelliklerine ve vücut yapısına sahiptir. Küçük beyaz bir süs köpeği olduğu gibi büyük yapılı ve heybetiyle hayranlık uyandıran ırklar da vardır.

Beyaz Köpek Cinsleri Hangileridir?

Beyaz köpek cinsleri hayvan severlerin en çok ilgi gösterdiği ırklardandır. Aklımıza sevimli sempatik fotoğraflarla kazınmış olan bu hayvanlar herkesin beğenisini kazanmaktadır. Birçok farklı cinsin beyaz üyeleri olabilir. Genlerde olan renk kombinasyonlarına bağlı olarak dünyaya gelen yavruların tüy rengi belirlenir. Ancak bazı cinsler vardır ki hemen hemen her üyeleri beyazdır.

Samoyed

Samoyed, Sibirya esintilerini görünümünde yansıtan sık ve uzun tüylü, tamamen beyaz renkli köpek cinsidir. Orta-büyük sınıfında yer alan bu cins, soğuk havaya oldukça dayanıklıdır. Güçlü bir yapıya sahip olan Samoyedler güç gerektiren her işle başa çıkabilirler.

Bichon Frise

Bichon Frise, bembeyaz ve minicik haliyle insanın yüzünü güldüren görüme sahiptir. Oldukça aktif bir yapıdadır. Eğer bir Bichon Frise sahiplenirseniz sürekli olarak evde koşuşturan beyaz bir tüy yumağı görebilirsiniz.

Japon Spitz

Orta boyutlarda olan Japon Spitz, beyazlığı en net olarak belli olan cinslerden birisidir. Kabarık ve gösterişli tüyleri vardır. Mevsimsel olarak tüylerini yenileseler de sürekli olarak tüy dökmezler.

Kuvasz

Beyaz köpek cinsleri arasında yer alan bir diğeri ise Kuvasz’dır. Daha çok çiftliklerde bulunan bu köpek insanlara yardımcı olmayı çok sever. Dalgalı yapıdaki beyaz tüyleri sayesinde de çok güzel bir görünüme sahiptirler.

Komodor

Komodor uzun beyaz tüyleriyle oldukça ilginç bir görünüme sahiptir. Tüyleri kendi içlerinde kalın ip kordonlarına ayrılmış gibidir. Bu köpeği uzaktan gördüğünüzde bir koyunla karıştırabilirsiniz. Yaklaştığınızda ise halı gibi olan kürküyle şaşkınlığa uğrayacaksınız.

Amerikan Eskimo

Uzun, beyaz tüyleriyle tanınan Amerikan Eskimo’lar insanlarla en iyi anlaşan köpek ırklarındadır. Enerji dolu olan bu cinsi kolayca eğitebilirsiniz.

Maltese

Maltese tüm beyaz köpek cinsleri karşılaştırıldığında Türkiye’de en çok rağbet gören beyaz köpeklerdir. Çok fazla büyümeyen bu cins, cana yakın halleri sayesinde insanın en yakın arkadaşı olur.

Dogo Argentino

Dogo Argentino, beyaz köpek cinsleri arasında en kısa tüy uzunluğuna sahip ırktır. Pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Bazılarının göz ve kulaklarına koyu lekeler olabilir. Güçlü yapısı sebebiyle avda sıklıkla tercih edilen bir hayvandır.

Bolonez

Uzun kabarık tüylü ve beyaz bir köpeğim olsun diyorsanız Bolonez tam olarak aradığınız cinstir. Cesurluğu ve enerjikliğiyle bilinen bu cins sahibine karşı oldukça sadıktır. Beyaz kürkü düzenli olarak bakım ister. Gereken kesim ve taramalar yapılmazsa birbirine dolaşmış görünümde olur.

Siz de göz alıcı beyaz tüyleri olan, sevgi dolu bir köpeğe yuva olmak isterseniz buradan sahiplenilmeyi bekleyen köpekleri listeleyebilirsiniz.

Sponsorsponsor