Mavi Gözlü Kedi Cinsleri

Mavi gözlü kedi cinsleri güzellikleriyle adeta insanı büyüleyen hayvanlardır. Mavi göze birçok kedi cinsinde rastlanabilir ancak bazı cinslerin hemen hemen her üyesi mavi gözlü dünyaya gelir. Özel bir ilgi gören bu hayvanlar gerçekten etkileyici gözlere sahiptir. Sadece evcil kedi cinslerinin mavi gözlü oluyor olması da zamanla genetik dizilimde görülen farklılaşmalardan birisidir.

Mavi Gözlü Kedi Cinsleri Hangileridir?

70’ten fazla cinsi olan kediler birçok farklı göz renginde olabilirler. Yeşil, siyah, kahverengi gibi yaygın renklerin yanı sıra kehribar, turuncu, gri gibi az rastlanan renklere sahip kediler de vardır. Hatta bazı kedi ırklarının yalnızca kendi ırkına özgü göz rengi vardır. Tüm bu göz renkleri arasında en dikkat çeken renklerden biriyse mavidir. Mavi gözlü kediler herkes tarafından çok beğenilmektedir. Mavi gözlü kedi sahiplenme hayali kuran birçok kişi vardır.

Mavi gözlü kedi cinsleri şunlardır:

Ankara Kedisi ve Van Kedisi ülkemize ait yerel kedi ırklarıdır. Mavi gözleri ve beyaz tüyleriyle bilinen bu kediler tüm dünyada oldukça ünlüdür. Van kedisi iki gözünün renginin birbirinden farklı olmasıyla bilinir. Genellikle Van kedisinin bir gözü mavi, diğer gözü ise yeşil veya sarı olur. Bu durum bazen Ankara kedisinde de görülebilir.

Gözü en koyu mavi renkte olan kedi cinsleri Siyam ve Balinese’dir. Zaten Balinese cinsinin atası Siyam olduğundan bu benzerliğe şaşırmamak gerek. Bu kediler koyu mavi ve parlak gözlere sahiptirler. Ayrıca göz bebeklerinde yer alan siyah alan oldukça küçüktür.

Sponsorsponsor