Van Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Van Kedisi Özellikleri ve Bakımı Van Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Van Kedisi ırkının anavatanı Türkiye olsa da günümüzde dünyanın birçok farklı ülkesinde yaşamını sürdürmektedir. Çeşitli özellikleri sebebiyle oldukça beğenilen Van Kedisi cinsi artık bakmak için herkesin sahip olmak istediği kedilerden birisidir. Van Kedisi kedisi ortalamanın biraz üstünde olan büyük kedilerdendir. Ayrıca kilosu genellikle 10 kilogramın üzerindedir.

Van Kedisi Hastalıkları

Uysal ve sevecen karakterlerinin yanı sıra Van kedisi hastalıkları toplum içerisinde sanılanın aksine bir hayli uğraştırıcı olmaktadır. Bu sevimli dostlarımızın kalıtsal olan bir çok rahatsızlığı bulunmaktadır. Bundan dolayı onları sahiplenmeden önce bu konu hakkında geniş çaplı bir bilgi sahibi olmak, onlarla birlikte geçireceğiniz zamanın daha sağlıklı olmasında işe yarayabilir.

Birçok Van kedisi hastalıkları genetik yolla aktarılmaktadır. Bunun önüne geçebilmenin herhangi bir yolu bulunmamaktadır. Genetik olarak bazı türlerin bazı hastalıklara yatkın olduğu bilinen bir gerçektir. Sahiplerin yapabileceği en iyi şey ise veteriner kontrollerini aksatmamak ve herhangi bir durumdan şüphelenildiğinde hızlı bir şekilde harekete geçmek olacaktır.

Van Kedisi Eğitimi

Van kedisi eğitimine başlamak isteyen kişilerin kendilerini hazırlaması gereken bazı noktalar vardır. Kediler köpekler kadar kolay eğitilebilen canlılar olmadıkları için bu durumda yapılması gereken en önemli şey bol bol tekrar olarak ortaya çıkmaktadır. Eğitimin en önemli aşaması ise sabırdır. Sabrı elinden bırakmayan kişiler gözle görülebilir bir ilerlemeye şahit olabilirler.

  • Tuvalet Eğitimi
  • Uyku Eğitimi
  • Banyo Eğitimi

Van kedisi eğitimi esnasında onlardan bir köpek performansı beklememelisiniz. Verdiğiniz komutları anlamalarını sağlamak için sık sık pratik yapmanız elzemdir. Komutları yerine getirmelerini teşvik etmek adına ödül mamalarını kullanmayı unutmayın. Ancak dikkatleri kolay bir şekilde dağılabileceğinden etrafınızdaki dikkat dağıtıcı unsurlardan kurtulmanız fayda sağlayacaktır.

Van Kedisi Beslenmesi

Van kedisi beslenmesinde en çok dikkat edilmesi gereken husus onların hangi besinleri tüketebilecekleri ve hangi besin maddelerinden uzak durmaları gerektiğidir. Oldukça hassas bir sindirim sistemine sahip olan tüylü dostlarımız etçil canlılar oldukları için diyetlerindeki en önemli besin protein olmaktadır. Buna uygun olarak üretilen mamaları tercih etmeniz önerilir.

  • Van Kedisi Beslenme
  • Yavru Van Kedisi Beslenme
  • Van Kedileri İçin Mama Önerileri

Van kedisi beslenmesi hakkında merak ettiğiniz konularda sizlere en önemli desteği daima veterineriniz verecektir. Genel olarak bilinen çoğu bilgi doğru olsa da her canlının farklı bir metabolizmasının olduğunu unutmamak gerekir. Buna dikkat ederek ayarlamaya çalıştığınız diyetlerde mutlaka en doğru sonuca ulaşmak adına tecrübeli kişilerin yardımına danışmanız faydalı olacaktır.

Van Kedisi Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Evcil bir dost isteyen herkes kedi sahiplenmeyi düşünebilir. Kediler enerjileri ile insanı yükseltirler. Belli bir süre kedi besleyen birisi artık kedisi olmadan bir gün bile düşünmek istemez. Kimse kedisinden ayrılmak istemez ancak kedilerin de sınırlı bir ömrü vardır. Van Kedisi ırkı ortalama 13-15 yıl yaşayan uzun ömürlü kedilerdir. Kedi ırklarının ortalama ömrü ne kadar olursa olsun yaşam süresinin uzayıp kısalması yaşam kalitesiyle doğru orantılıdır. Kedilerin aşıları, rutin temizlikleri, beslenmeleri, veteriner muayenelerine dikkat edilirse çok daha uzun yaşarlar.

Van Kedisi Kedisi Tüy Döker Mi?

Kediler tüyleriyle arkalarında iz bırakmayı severler. Ancak bazı istisnai cinsler vardır ki hiç tüyleri yoktur. Alerjisi olan veya evin her yerinde tüy görmek istemeyen kişiler, az tüy döken kedileri sahiplenmek isteyebilirler. Van Kedisi ırkı çok kısa tüy uzunluğuna sahip kedilerdendir.Bu ırk neredeyse hiç tüy dökmez.

Van Kedisi Ne Kadar Zeki?

Van Kedisi ırkı evcil dost isteyenlerin sahiplenmek için tercih ettiği cinslerin başında gelir.İnsanların bir arada yaşadıkları için, birlikte yaşama uyum sağlamaları gereklidir. Bu da kedilerin verilen komutları anlayıp uygulayabilme becerisine bağlıdır. Van Kedisi en zeki kedi ırklarından birisidir. Şaşırtıcı bir zekaya sahip olan bu kediler her şeyin farkına varabilirler.

Van Kedisi Eğitimi Kolay Mı?

Van Kedisi Sahiplenme daha önce herhangi bir kediyi eğitmemiş kişiler için zor bir karar olabilir. Günümüzde pek çok kişi apartman dairelerinde yaşadığı için hem insanların hem de hayvanların bu kurallarla dolu hayata uyum sağlaması gerekir. Eğitmesi kolay olan kediler zorlanmadan herhangi bir konuda eğitilebilir. Van Kedisi ırkı eğitilmesi kısmen zor olan kedilerdendir. Sabırla ve ısrarla eğitime tabi tutulduklarında olumlu sonuçlar elde edilir.

Van Kedisi Hareketli mi?

Kediler oynayarak ve koşturarak etraflarına neşe saçarlar. Ancak bu durum her kedi için geçerli değildir. Bazı kedi cinsleri oldukça hareketli bir yapıya sahipken bazı kediler gün boyu yatıp dinlenmekten hoşlanır. Van Kedisi hareketli kedi ırklarından birisidir. Evde bir Van Kedisi olduğunda enerjinin yükseldiğini hissedeceksiniz. Konu oyun olunca bu kediler enerjileri bitene kadar oynamak isterler.

Van Kedisi Kedisi Çocuklarla Anlaşır Mı?

Çocuklu ailelerin kedi sahiplenme fikri üzerinde uzun uzun düşünmeleri gerekir. Kedinin çocukla anlaşıp anlaşamayacağı daima akıllarla bir soru işaretidir. Van Kedisi ırkı çocuklarla çok iyi anlaşamıyor olsa da bu durumu sorun etmez. Eğer mümkünse çocuk sahibi olmayan kişiler bu kediyi sahiplenmelidir.

Van Kedisi Başka Hayvanlarla Geçinebilir mi?

Kedi sahiplenmekte emin olup kedi isimleri bile seçtikten sonra, evde bulunan diğer petler kararınızı değiştirmenize sebep olabilir. Çünkü bazı kediler, başka petlerle iyi geçinememektedir. Sosyal becerileri gelişmiş değilse aynı ortamda yaşamaları uygun olmayacaktır. Van Kedisi ırkı başka petlerle duruma göre geçinebilir. Eğer diğer evcil hayvan ona kötü davranmıyor ve dostça yaklaşıyorsa, belli bir süre sonra uyum sağlayacaktır.

Van Kedisi Yabancılara Nasıl Davranır?

Kediler aile bireylerinin yanı sıra pek çok kişiye alışmaları gerekebilir. Evdeyken eve gelen misafirlerle, dışardayken birçok yabancı kişiyle bir arada olmaları gerekir. Van Kedisi cinsi yabancılarla arası iyi değildir. Yabancı birilerine karşı daima temkinli davranırlar.

Van Kedisi Bakımı Kolay mı?

Kediler bakımına özen gösterilmesi gereken hayvanlardır. Bir kedi sahibi mümkün olduğu sürece kedisine zaman ayırmalıdır. Bazı kedilerin bakımı oldukça kolayken bazı kediler daha fazla ihtiyaca sahiptir. Van Kedisi kedisi bakımı kolay kedi ırklarından birisidir. Sahiplerini zorlayıcı ihtiyaçları yoktur.

Van Kedisi Sahibine Bağlı Mıdır?

Kediler sahiplerine çok bağlanan hayvanlardır. Bazen bu durumu göstermiyor gibi olsalar da aralarında özel bir bağ kurulur. Tabi ki bu durum tüm kedi ırkları için geçerli değildir. Bazı ırklar genele göre daha az bağlanma yaşayabilir. Van Kedisi ırkı sahibine çok fazla bağlanmasa da aralarında belli bir düzeyde bağ olmasını severler. Zaman zaman sahiplerine oldukça düşkün olurken bir anda ilgisiz tavırlar sergilediği görülebilir.

Van Kedisi Genel Sağlık Durumu Nasıldır?

Van Kedisi Sahiplenme planı kuran kişiler son kararı almadan önce ırkın genel sağlık durumuna göz atmalıdır.Hastalandıklarında veterinere götürülmek bütün kedilerin hakkıdır. Sürekli olarak bunu sağlayamayacak olanlar kedi bakma fikrini tekrardan gözden geçirmelidir. Van Kedisi ırkı sağlıklı yapıdaki kedilerdir. Sık sık hastalanmazlar ve bağışıklıkları kuvvetlidir.

Kedilerin yavruluk döneminde aşıları tam olarak yapılırsa daha kuvvetli bağışığa sahip olurlar. Ayrıca pek çok yaygın hastalığa karşı da korunurlar. Bu nedenle aşı yaptırmak çok önemlidir.

Sahiplenmeyi Bekleyenler Van Kedisi

Son Van Kedisi Pet Üyelerimiz

Van Kedisi Son İçerikleri

Sponsorsponsor