Van Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Van Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Uysal karakterleri ve rengarenk gözleriyle popülerlik kazandığı için çoğu kişi kendi kendine Van kedisi kaç yıl yaşar sorusunu sormaktadır. Ülkemizin en nadide kedilerinden olan bu cinsin yaşam süresi hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla bu yazımızı hazırladık.

İçindekiler

    Van Kedisi Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler

    van kedisi kaç yıl yaşar?

    Bir canlının ortalama ömrünü kendi elinde olmayan etkenler belirleyebilir. Van kedisi yaşam süresini etkileyen faktörler de tıpkı insanlarda olduğu gibi sağlık ve beslenme alanında daha çok öne çıkmaktadır. Özellikle sahiplerinin bakımı ve özverisiyle mutlu ve sağlıklı bir hayata sahip olan sevimli dostlarımızın hayat süreleri aşağıdaki faktörlere bağlı olarak değişir.

    • Beslenme
    • Ortam koşulları
    • İlgi ve sevgi
    • Veteriner kontrolleri ve aşılar

    Sağlıksız beslenme bütün hastalıkların anasıdır ve sağlıklı beslenen kedilerin yaşam süresi daha uzun olacaktır. Eğer yaşadıkları ortam onlar için uygun koşullara sahip değilse bu da onların yaşam süresini kötü şekilde etkiler. Sahipleri tarafından bol bol ilgi ve sevgi görmeleri de stresten uzak mutlu bir yaşamları olmasını sağlar. Van kedisi kaç yıl yaşar sorusunu en çok veteriner kontrolleri ve aşılar doğrudan etkilemektedir.

    Van Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

    Ülkemizin en güzide şehirlerinden Van’da 1970’li yıllarda keşfedilen Van kedisi ortalama olarak 12-18 yıl arası yaşamaktadır. Van kedisi özellikleri ve bakımına yeteri kadar özen gösterdiğiniz taktirde tahmin edilenden daha uzun sürelerde yaşayabilecekleri unutulmamalıdır.

    Van kedisi kaç yıl yaşar merak eden kişiler kedileriyle ne kadar süre beraber yaşayabileceklerini öğrenmek isterler. Yavruluk döneminden itibaren sağlıklarına ve beslenmelerine çok iyi bir şekilde bakılması onların uzun ömürlü olmalarında önemli rol oynar.

    Van Kedisi Evde Kaç Yıl Yaşar?

    Kedilerin evde beslendikleri taktirde daha uzun ömürlü oldukları bilinmektedir. Van kedisi de evde 12-18 yıl arası bir yaşam süresine sahiptir. Yaşam süresini etkileyen faktörlere dikkat edildiği taktirde sahiplerinin endişe etmesine gerek yoktur. Uzun bir süre boyunca ailenize neşe katmaya devam edeceklerdir.

    Van Kedisi Sokakta Kaç Yıl Yaşar?

    Sokaklarda hayvanlar için bir çok tehlike vardır. Hastalıklar, açlık, susuzluk, kötü hava koşulları ve kazalar akla ilk gelen zorluklardır. Bu yüzden ev ortamından ve korumasından uzak kaldıklarında uzun süreler hayatta kalamazlar. Van kedisi sokakta 2-3 yıl yaşayabilir. Bu da çevre koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    Pet_Paw 3701 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor