Alabay Nerenin Köpeği?

Alabay Nerenin Köpeği?

Alabay nerenin köpeği sorusu şaşırtıcı bir şekilde düzenli olarak sorulmaktadır.Dünya üzerinde birbirinden farklı birçok köpek ırkı bulunmaktadır. Bu ırkların bazıları melezleme yoluyla yapay üretim olurken, bazı ırklar ise bunun tam tersidir. Yapay ırk olmayanlara alabay köpek türü çok güzel bir örnektir. Son dönemde insanlar arasında oldukça popüler olan bu tür iyi bir bekçi köpeğidir. Bu yazımızda alabay nerenin köpeği ve alabay köpeği nereden gelmiştir gibi sorularınıza cevap bulacaksınız.

İçindekiler

    Alabay Nerenin Köpeği?

    Alabay köpekleri dünyanın en eski köpek türleri arasında yer almaktadır. Ortaya çıkış tarihleri yaklaşık olarak M.Ö 3. Yüzyıla kadar dayandığı düşünülmektedir. Bu nedenle bekçi köpeklerinin atası olduğu düşünülür. Son dönemde popüler olan bu cins, sadece bekçilik için değil evcil hayvan olarak da tercih edilmektedir. Alabay nerenin köpeği sorusu insanlar tarafından son dönemde sıklıkla araştırılmaktadır.

    Bu cinsler hareketli ve koruyucu bir yapıya sahiptirler. Sahiplerine veya onları besleyen kişilere karşı güçlü bir bağ kurarlar. Bu güçlü bağ sebebi ile sahiplerine karşı koruyucu ve kollayıcı olmaktadırlar. Tehlikelere karşı her zaman temkinlidir. Alabay nerenin köpeği diye bakacak olursak bunun cevabı Türkistan’dır. İlk çıkış yerleri Türkistan olan bu cinsler şuan dünyanın her yerinde bekçi veya çoban köpeği olarak kullanılmaktadır.

    Alabay köpeği hem iyi bir avcı hem de başarılı bir bekçi köpeğidir. Bu tür insanlar arasında sıklıkla çoban köpeği olarak tercih edilmektedir. Özellikle orta Asya ve çevresinde yayın olarak çoban köpeği veya bekçi köpek olarak yetiştirilip kullanılmaktadırlar. Sadece eğitilip kullanılmazlar, ticari amaçla birçok farklı ülkeye de satılmaktadırlar. Bu dostlarımıza farklı ülkelerden talep çoktur.

    Alabay Köpeği Nereden Gelmiştir?

    Alabay köpeği bugünkü Türkistan bölgesinden gelmektedir. Ortaya ilk çıkışları M.Ö dayanmaktadır. Bekçi ve çoban köpeklerinin atası olarak kabul edilirler. Hatta kangal köpeklerinin de atası olduğu düşünülmektedir. Kangal köpekleri hakkında daha fazla bilgi almak için Kangal Özellikleri ve Bakımı yazımıza da bakabilirsiniz.

    Alabay köpekleri sadece Türkistan bölgesinde yaygın değildir. Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Afganistan gibi orta Asya ülkelerinde de çoban köpeği olarak yetiştirilmektedirler. Genetik olarak vücutları çok güçlüdür. Her türlü hava şartlarında yaşayabilirler. Bakımları ve eğitimleri diğer köpek türlerinden daha zorludur. Yeterli ilgi ve sevgi ile sizinle çok iyi dost olurlar.

    Pet_Paw 2873 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor