Arı Kaç Kilometre Gider? KM

Arı Kaç Kilometre Gider? KM

Arılar düzenli olarak uçan ve her uçuşlarında büyük bir amaca hizmet eden kanatlı canlılardır. Arı kaç kilometre gider sorusunun insanlar tarafından sıklıkla sorulmasının nedeni de yüksek hızlarla seyahat etmeleri olabilir. Hem hızlı hem de çalışkan olan bal yapıcılar gün içerisinde kaç km gidiyor olabilirler?

İçindekiler

    Arı Kaç Kilometre Gider?

    Arı Kaç Kilometre Gider?

    Masallarda, kitaplarda ve ilköğretimimizde arıları her zaman çalışkan canlılar olarak tanımlıyoruz. Masallarda ki betimlemelerin çoğu hatalı olsa da arılar gerçekten çok çalışkan ve hızlı hayvanlardır. Dakikada 11.000’den fazla kanat çırpan arı kaç kilometre gider, gün içerisinde kovanından ne kadar uzaklaşır diye merak ediyorsanız en doğru adrestesiniz.

    Arılar kovanlarının yerlerindeki yarım metrelik değişimde bile evlerini bulmakta zorlanan canlılardır fakat kovanlarından uzaklaşma konusunda pek sıkıntı çekmezler. Çevremizde görebildiğimiz işçi arılar kovanlarından ortalama 13 kilometre uzaklaşabilirler. Yarım metrelik değişimi bile haritalandıramayan canlıların 13 km kadar uzaklaşabilmeleri gerçek bir mucizedir.

    Arılar en fazla kaç kilometre gider gibi bir soruya yanıt arıyorsanız yani arıların sınırlarını zorlamak istiyorsanız, merak ediyorsanız arılar gayet çalışkan ve dayanıklı hayvanlardır. Günlük olarak gidip geldikleri 13 kilometrenin altı-yedi katı kadar yolu rahatlıkla geçebilirler. Arılarla ilgili daha fazla içerik için Arı kategorimizi inceleyebilirsiniz.

    Bir Arı Günde Kaç Kilometre Uçar?

    Doğal ortamlarında yukarıda da bahsettiğimiz gibi 13 kilometre kadar uzağa gidip gelen arılar, bal üretimi ve tohumlaşma için özel olarak üretildiklerinde, insanlar tarafından beslendiklerinde yakınlarında ihtiyaçları olan ürünler olduğu için o kadar uzağa gitmelerine gerek kalmaz. Peteklerde yaşayan arılar günde 6.5-8 km civarı yol alırlar.

    Bir arı günde kaç kilometre uçar sorusuna net bir yanıt vermek gerekirse, insanlar tarafından üretim amaçlı kullanan arılar ortalama olarak toplamda, bir gün içerisinde 11-12 kilometre kadar uçarlar. Bu uçuşları sırasında on binlerce çiçeğe temas ederler ve farklı mola yerlerinde de dinlenirler. Arıların bal yapmak için ne kadar uzağa gittiği balın kalitesini ve verimini etkilemektedir.

    Arılar Bal Yapmak İçin Kaç Kilometre Uçuyorlar?

    Doğal ortamlarında arılar bal yapmak amacıyla toplamda 30 kilometreye kadar uçarlar. Çiçekler arasında dolaştıkları ve yuvalarından uzaklaştıktan sonra geri döndükleri için uçtuklarını belirttiğimiz yolun iki katı kadar yol almaları gerekmektedir. Bal yapmak amacıyla uzun yol boyu kanat çırpmak zorunda kalmaları balın kalitesini düşürür.

    Biz insanların besledikleri, peteklerde bal üreten arılar ise bal yapmanın elverişli olduğu özel ortamlarda yaşadıkları için çiçeklere ulaşmak için maksimum bir km uçmaları yeterli olmaktadır. Arı kaç kilometre gider merakınızı gidermek gerekirse, beslenen bal arıları 10 km kadar uçarak bal üretimine katkıda bulunabilirler.

    Pet_Paw 17805 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor