Astronot Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Astronot Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Akvaryumun kabadayısı olarak da adlandırabileceğimiz Astronot balığı hangi balıklarla yaşar sorusuna yanıt arayan bir çok akvaryum hobicisi bulunmakta. Agresif ve kavgaya meraklı olan bu balıklar için en uygun akvaryum arkadaşlarını öğrenebilmeniz için bu makalemizi hazırladık.

İçindekiler

    Astronot Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

    astronot balığı hangi balıklarla yaşar

    Hem akvaryumunuza renk katmak hem de daha yüksek bir seyir zevki oluşturmak için birbirinden farklı türlerdeki balıkları bir arada bulundurabilirsiniz. Fakat akvaryum koşullarınıza ve farklı balıkların birbiriyle uyumuna dikkat etmeniz gerekiyor. Astronot balıkları için de aynı şartlar geçerli. Astronot balığı hangi balıklarla yaşar bir bakalım.

    • Büyük kedi balığı cinsleri
    • Silver Dollar balığı
    • Firemouth çiklit
    • Zebra çiklit
    • Blue Acara balığı
    • Severum çiklit

    Astronot balığı yukarıda saydığımız balıklarla birlikte yaşayabilir. Fakat ilk başlarda onları sık sık gözetlemenizi tavsiye ediyoruz. Her ne kadar boyut olarak birbirlerine yakın olsalar da başlarda kavga edebilirler. Fakat Astronot balığı hangi balıklarla yaşar konusunda akvaryumun diplerinde yaşamayı seven balıklarda bu durum hakkında endişelenmenize gerek yok.

    Astronot Balığı Ciklet İle Yaşar Mı?

    Astronot balığı kendi boyutlarındaki çiklet ile yaşayabilir. Fakat ağzına sığabilecek küçüklükteki cikletler ve kendisinden daha büyük cikletler ile bir arada tutmanızı önermiyoruz.

    Astronot Balığı Japon Balığı İle Yaşar Mı?

    astronot balığı japon balığı ile yaşar mı

    Astronot balığı ve Japon balığı pek anlaşamaz. Fakat yeteri kadar büyük bir akvaryumda onlara zaman ve her ikisine yetecek kadar yem verirseniz bir arada bulunmakta sorun yaşamazlar.

    Astronot Balığı Hangi Balıklarla Yaşayamaz?

    İri cüsseleri ve agresif yapılarından dolayı çoğu balığa korku dolu anlar yaşatabilen Astronot Oscar balığı bazı balık türleriyle bir arada bulundurulmamalıdır. Bunun sebebi Astronot balığı özellikleri olabileceği gibi diğer balıkların daha büyük ve daha agresif olması da olabilir. Peki Astronot balığı hangi balıklarla yaşayamaz?

    • Küçük balıklar
    • Küçük kedi balıkları
    • Barışçıl ve utangaç balıklar
    • Çok temiz suda yaşayan balıklar
    • Texas çiklet
    • Green terror balığı

    Astronot balığı yukarıda belirttiğimiz balıklarla bir arada yaşayamaz. Kendisinden küçük balıkları rahatlıkla avlayabilir. Küçük kedi balıklarının dikenleri de Oscarlara zarar verebilir. Barışçıl ve utangaç balıkları ise sıklıkla kovalayarak strese girmelerine neden olurlar. Astronot Oscar balığı çok dağınık bir yiyicidir. Tüketmediği yemler suyun kimyasal dengesini bozacağından hassas balık türlerine zarar verir.

    Texas Çiklet

    texas çiklet

    Texas çiklet balığı Oscarlardan daha büyük ve agresiftir. Oscarları her ne kadar akvaryumun kabadayısı olarak tanımlasak da konu Texaslar olduğunda onlara kafa tutamazlar.

    Green Terror Balığı

    green terror balığı

    Green terror balığı adından da anlaşılabileceği gibi akvaryumda terör saçabilir. Son derece agresif ve kavgacı bir yapısı vardır. Buna iri cüssesi de eklendiğinde Astronot Oscarlara üstünlük kurmak için sürekli kavga ederler.

    Özellikle akvaryum hobisinde tecrübeli kişilerin Astronot balığı hangi balıklarla yaşar konusundaki bilgi ve tecrübelerini yorumlar kısmında paylaşmasını tavsiye ediyoruz. Böylece Astronot balığı hangi balıklarla yaşar konusunda Oscar beslemek isteyen kişilere yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 13913 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor