Astronot Balığı Yemi Nasıl Olmalı?

Astronot Balığı Yemi Nasıl Olmalı?

Akvaryumun kabadayılarından olan ve geniş bir diyet yelpazesine sahip Astronot balığı yemi nasıl olmalı merak ettiğinizi duyar gibiyiz. İri cüssesi ve otoriter yapısıyla akvaryumunuzun “alfa” balığı olan Astronot balığı neyle beslenir öğrenebilmeniz için makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

İçindekiler

    Astronot Balığı Yemi Nasıl Olmalı?

    astronot balığı yemi nasıl olmalı

    Astronot Oscar balığı dünyada çok popülerdir. Akvaryum hobiciliği ile uğraşmak isteyen hemen hemen herkesin aklından en az bir kere de olsa bu balık cinsini beslemek geçmiştir. Ancak her balık cinsinde olduğu gibi Astronot Oscar balığının da düzenli bir beslenmeye ihtiyaç duyduğunu belirtelim. İri ve güçlü yapılarını koruyabilmeleri için yazımızın devamında Astronot balığı yemi nasıl olmalı öğrenebilirsiniz.

    Astronot balığı yemi olarak canlı balıkları kullanabilirsiniz. Bunun yanı sırada tropikal ormanlardaki ağaçlardan düşen meyveleri yediklerini de biliyoruz. Sürekli aynı yiyeceği yemekten sıkılabilirler. Bu yüzden çeşitliliği artırmak adına sebze de vermenizi öneriyoruz. Astronot balığı yemi olarak sebze kullanacaksanız bu sebzeleri onun parçalayıp rahatlıkla yiyebileceği şekilde hazırlamanız gerekir.

    Astronot Balığı Yem Tavsiyesi

    Astronot Oscar balığının yem paletini geniş tutmalısınız. Bu balıklar doğada hemen hemen her türlü şeyi tüketmekte sorun yaşamazlar. Bunun anlamı eğer akvaryumunuzda ona sürekli aynı yemi verirseniz bir süre sonra o yemekten kesilebileceğidir. Bu da agresif davranmasına yol açar. En iyi Astronot balığı yem tavsiyesi için aşağıdaki listeye göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

    • Pelet yemler
    • Tablet yemler
    • Cips yemler
    • Flake yemler
    • Wafer yemler

    Astronot balığı yemi olarak yukarıda bahsettiğimiz yem türlerini kullanabilirsiniz. Bu yemler balığınızın günlük olarak ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin tamamını karşılamanız adına yeterli olur. Tavsiye edilen dozajda kullandığınız taktirde Astronot balığı için yem sıkıntısı yaşamazsınız. Astronot balığı yem tavsiyesi almak için forum sayfamızı da kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz.

    Astronot Balığı Yem Yemiyor Ne Yapmalıyım?

    Astronot balığı yem yemiyorsa paniğe kapılabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey sakin olmak. Ardından onun karnında herhangi bir şişlik olup olmadığını kontrol edin. Eğer çok yem yediyse karnında şişlik olabilir. Aynı zamanda kabızlıkta yem yemelerini engeller. Bunun yanı sıra verdiğiniz yemi sevmemiş olabileceğini de unutmayın.

    Astronot Balığı Ne Yer?

    Astronot balığı yemi nasıl olmalı bahsederken Astronot Oscar balığını sürekli aynı yemle beslemenin doğru olmadığından bahsetmiştik. Bu yüzden onu besleyeceğiniz zaman neleri yediğini bilmeniz gerekiyor. Bu sayede hem daha sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz hem de besin çeşitliliğini artırmış olursunuz. Hazırladığımız listeyi inceleyerek Astronot balığı ne yer öğrenebilirsiniz.

    • Canlı yemler
    • Tavuk ciğeri
    • Sebze ve meyveler
    • Böcek ve solucanlar
    • Kurutulmuş larvalar
    • Hazır balık yemleri

    Astronot balığı bu listedeki tüm ürünleri tüketebilir. Astronot balığı özellikleri sayesinde onun hepçil olduğunu biliyoruz. Bu da her şeyi yiyebileceği anlamına geliyor. Bulunduğu akvaryumda otorite kurmayı sevdiği için verdiğiniz yemleri başkalarına fırsat bırakmadan rahatlıkla tüketeceklerdir. Astronot balığı neler yer konusu sizi bu balık türünü almak için endişelendiriyorsa bu konuda içinizi rahat tutabilirsiniz.

    Canlı yemler

    Astronot balığı canlı yemler yemeyi sever. Jack dempsey benzeri sert bir yapıya sahip çiklit türlerinin yanı sıra Characin ve Pacu cinsi balıklarla da beslenebilirler.

    Tavuk ciğeri

    Tavuk ciğeri Astronot Oscar balığının en çok sevdiği yiyecektir. Ayda bir kere sarımsak suyuna banarak verdiğiniz taktirde inanılmaz mutlu olurlar.

    Sebze ve meyveler

    Tropikal bölgede bulunan sebze ve meyveler çeşitli yollarla Oscar’ın bulunduğu suya ulaşırsa büyük bir zevkli bu besinleri tüketirler. Sizler de Oscar balığı beslenmesinde sebze ve meyve kullanabilirsiniz.

    Böcek ve solucanlar

    Astronot balığı canlı yem olarak sadece balık değil böcek ve solucanları da yiyebilir. Astronot balığı yemi olarak onun yiyebileceği büyüklükteki böcek ve solucanları kullanmanızda sakınca yoktur.

    Kurutulmuş larvalar

    Kurutulmuş larvalar da Astronot Oscar balığının beslenmesi için en ideal yemlerden biridir.

    Hazır balık yemleri

    Astronot balığı yem tavsiyesi başlığında bahsettiğimiz balıklar için özel olarak hazırlanan bütün yemleri Oscarlar için de kullanmanızda sakınca bulunmuyor.

    Pet_Paw 11147 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor