Balık Ne Yer?

Balık Ne Yer?

.

Evinizde balık yetiştirmek istiyorsanız onların yaşam dünyası hakkında pek çok bilgiye sahip olmanız gerekir. Balıkların beslenmesi oldukça basit ancak oldukça önemli bir konudur.
Balıklarda beslenme süreçlerinde balıkların sağlığı ile arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Pek çok kişinin merak ettiği balık ne yer? nasıl beslenmelidir? sorularının cevaplarını siz değerli okuyucularımız için yazımızda anlatmaya çalışacağız.

İçindekiler

    Balık Nasıl Beslenir?


    Balıkların beslenmesinde öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken süreçleri başlıklar halinde sizlerle paylaşıp detaylarını ifade edeceğiz.

    • Balıklara ölçülü yem vermeliyiz. Akvaryum içerisine fazla mama verildiği taktirde balığımızın hastalanmasına ve akvaryumun kirlenmesine yol açabilir.
    • Balıklar mevcut yemlerini ortalama 3 dakikada tüketebilmektedir. Bu süreyi aştığı taktirde balığınız için fazla mama verdiğinizi anlayabilirsiniz.
    • Gün içerisinde bir ya da iki kez beslenmesi gerekir.İdeal olarak kabul edilen ise gün içerisinde bir kez beslenmesidir. Balığın sağlığı açısından önerilen miktar tek beslenmedir.
    • Ancak yavru balıklar için durum değişir ve az miktarda gün içerisinde 3-4 kez beslenmesi önerilir.
    • *Balığınıza palet şeklinde bir mama veriyorsanız öncesinde onları ıslatmanız gerekmektedir.
    • Yemi verirken akvaryum içerisinde dağınık bir şekilde vermelisiniz. Akvaryum içerisinde balıkların hareketleri farklılık göstereceği için her balığın beslenmesi için bu dağıtım oldukça önemlidir.

    Balıkların nasıl beslendiğine dair belli başlı süreçleri sizlere anlattık. Eğer ki beslenmes sürecinde beklenmedik bir durum yaşarsanız veteriner hekimden destek alabilirsiniz.

    Balık Ne Yer?


    Balıklar genellikle diğer balıklardan ve böceklerden oluşturulmuş balık yemlerini tüketir.Balık sahipleri piyasada mevcut balık yemlerini tercih ettikten sonra farklı gıdalara ihtiyaç duymazlar. Ancak balığın tek bir yem çeşidi ile beslenmesi yeterli olmayacaktır.

    Ekstra besinlerden takviye alarak vitamin ve mineral almaları da oldukça önemlidir.
    Balıklar, deniz ve mevcut tatlı sular içerisinde yaşamaya alışık olduğu için doğası itibariyle küçük böcek yumurtaları ve diğer minik balıkları yiyerek yaşamlarını sürdürmektedir. Aynı zamanda deniz içerisinde yer alan yosun da balıkların beslendiği besinler arasında gösterilebilir.

    Etçil ve otçul olmak üzere balıklar iki çeşide ayrılmaktadır ve her türe ait farklı yemler üretilir. Hem etçil hem otçul olan balıklara iki yeminde verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Tek tip beslenmesi balığın sağlığı açısından oldukça tehlikelidir ve balığın daha yavaş hareket etmesine sebep olmaktadır. Bu doğrultuda beslenme sürecinde akvaryum içerisindeki suyun temiz ve berrak olması da verilen yem miktarının ve balığın beslenme sürecini görmemiz açısından oldukça önemlidir.

    Sıkça Sorulan Sorular

    Balıklar hakkında merak edilen sorunun cevabı ise evet balıklar su içer olmaktadır.

    Balıklar yemleri dışında özellikle canlı ve taze beslenmeyi çok sever. Özellikle solucan, böcek lavrası ve karides en sevdiği besinlerin başında gelmektedir.

    Süs Balıkları bakımlarına ve cinslerine göre değişiklik gösteren yaşam sürelerine sahiptir.
    6 ay ile 10 yıl arasınde seyreden ömürleri bulunmaktadır.

    Aksine balıklar gece karanlıkta çok rahat etmektedir.Hatta gün içerisinde ışığın oldukça az sürelerle açık tutulması balığın sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

    Evet balıklar stresten ölür. Stresin boyutlarına bağlı olarak balığın yemekten kesilmesi ve hareketsiz öylece durağan bir şekilde akvaryumda kalması sonrası öldüğü görülmektedir.

    Eğer akvaryum içerisinde balığınız ölmüş ise mevcut suyun florasını bozacağı için en kısa sürede ölü balığın akvaryumdan çıkarılması gerekir.

    Pet_Paw 1224 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor