Beta Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Beta Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Akvaryum hobiciliği ile uğraşıyorsanız akvaryumunuzda adeta bir renk cümbüşü oluşturmak için Beta balığı hangi balıklarla yaşar öğrenmek isteyebilirsiniz. Sahip oldukları inanılmaz renkler ve görenleri hayran bırakan yapılarıyla Beta balıklarının hangi balıklarla uyum içerisinde yaşayabileceğini sizler için derledik.

İçindekiler

    Beta Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

    beta balığı hangi balıklarla yaşar

    Beta balığı ile yaşayan balıkların sahip oldukları bazı ortak özellikler vardır. Bu sayede aynı akvaryum içerisinde herhangi bir problem yaşamadan beraber yaşamaları mümkün oluyor. Balıklara ilgi duyan kişiler için sahip oldukları balıkların aynı akvaryum içerisinde yaşayabilmelerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hazırladığımız tabloda Beta balığı hangi balıklarla yaşar ve bu balıklarla uyumlu olmasının nedenlerini görebilirsiniz.

    Tür

    Uyum Nedeni

    Kuhli Loach(Kuhli balığı)

    Geceleri yaşamayı severler

    Ember Tetra

    Aynı yemleri yiyebilirler

    Malezya Trompet Salyangozu

    Geceleri yaşamayı severler

    Harlequin Rasbora balığı

    Barışçıl doğaları vardır

    Çöpçü balığı

    Diplerde yaşamayı severler

    Beta balığı ile hangi balıklar yaşar merak ediyorsanız yukarıda belirttiğimiz balıkları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ember Tetra ve Harlequin Rasboraları 5-6’lı grup halinde bulundurmanız hem kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar hem de Beta balığı onlara kolaylıkla üstünlük kuramayacaktır. Beta balığı hangi balıklarla yaşar konusunda Çöpçü balıkları için de aynısını söyleyebiliriz. Onlardan en az 3 tane bulundurduğunuzdan emin olun.

    Beta Balığı Hangi Balıklarla Yaşayamaz?

    Her ne kadar sahip oldukları farklı renkler ve yüzgeç yapılarıyla akvaryuma inanılmaz bir hava katsalar da bazı popüler balık cinslerini Beta balığıyla bir arada bulundurmanızı önermiyoruz. Hem Beta balığı hem de diğer balıklar için tehlikeli olabilecek bu durumu yaşamamanız için Beta balığı hangi balıklarla yaşayamaz sorusunun yanıtını aşağıdaki listeden öğrenebilirsiniz.

    • Diğer Beta balıkları
    • Afrika Cüce Kurbağası
    • Hayalet karides
    • Japon balığı
    • Çiklitler
    • Gurami balığı

    Beta balığı agresif bir canlıdır. Ancak ondan daha büyük balıklara karşı bu agresifliği bir işe yaramıyor. Bu yüzden yukarıdaki balıklarla bir arada bulunmaları durumunda karşılaşmak istemeyeceğiniz sonuçları görme ihtimaliniz yüksek oluyor. Aynı zamanda Beta balığı hangi balıklarla yaşayamaz konusunda su koşullarının da çok önemli bir yer tuttuğunuz hatırlatmamızda fayda var.

    Beta Balığı Japon Balığıyla Yaşar Mı?

    beta balığı japon balığıyla yaşar mı

    Beta balığının sahip olduğu müthiş görünüşü daha da zenginleştirmek adına yanına başka bir balık cinsi eklemeye karar verdiğinizde bu tercihinizi Japon balığından yana kullanmayı düşünüyorsanız acele etmeyin. Çünkü bu konu hakkında öğrenmeniz gereken çok kritik bilgiler bulunmakta. Yanlış bir seçim sonucu iki balığınız için de kötü sonuçlara yol açabilecek bu durumu engellemenin bir yolu var. Beta balığı Japon balığıyla yaşar mı öğrenmek istiyorsanız hazırladığımız tabloyu mutlaka inceleyin.

    Japon Balığı

    Beta Balığı

    Soğuk suyu sever.

    Sıcak suyu sever.

    Çok fazla amonyak salgılar.

    Amonyak Beta balığını zehirler.

    Hepçildir.

    Etçildir.

    Yüzgeçleri ısırabilir.

    Yüzgeç ısıranlardan nefret eder.

    Bu tablodan anlayabileceğiniz üzere Beta balığı Japon balığıyla yaşayamaz. Beta balığı özellikleri farklı su sıcaklıklarında yaşamalarına ve birbirlerine zarar verebilmelerine neden olur. Bu yüzden Beta balığı hangi balıklarla yaşar sorusunda Japon balığı bulunmamaktadır. Eğer onu Japon balığıyla aynı ortamda bulundurursanız Beta balığı kaç yıl yaşar konumuzda da bahsettiğimiz gibi Beta balığınızın daha kısa bir yaşama sahip olmasına neden olabilirsiniz.

    Yorumlar kısmında Beta balığı hangi balıklarla yaşar konusuyla ilgili tecrübelerinizi aktarmayı unutmayın. Bu sayede daha tecrübesiz kişilerin Beta balığı hangi balıklarla yaşar daha iyi bir şekilde öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 17638 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor