Beta Balığı Nasıl Beslenir?

Beta Balığı Nasıl Beslenir?

Göz alıcı renkleri ve mükemmel görünüşleriyle hayranlık uyandıran Beta balığı nasıl beslenir sorusu bir çok akvaryum hobicisinin dikkat etmesi gereken bir konudur. Yemek yemeye oldukça düşkün olan bu canlıları nasıl beslemeniz gerektiğini inceleyelim.

İçindekiler

    Beta Balığı Nasıl Beslenir?

    beta balığı nasıl beslenir

    Balıklarınızın beslenmesine dikkat etmezseniz bir çok problemle karşılaşacağınız aşikar. Strese girmeleriyle başlayan bu döngünün sonu ölüme kadar gidebilir. Bu yüzden balığınızı nasıl beslemeniz gerektiği konusunda fikir sahibi olmanız şarttır. Bir çok kişinin hayranlık duyduğu Beta balığı nasıl beslenir bir göz atalım.

    Beta balığı günde 1 yada 2 kere beslenmelidir. Balıklar için özel olarak üretilen palet yemlerden 2-4 tanesini kullanmak yeterlidir. Palet yemler su içerisinde şişip genişleyeceği için Beta balığınızı doyurmaya rahatlıkla yetecektir. Beta balığı kaç gün aç kalır konumuzda belirttiğimiz gibi yediği yiyecekleri depolayabileceğinden fazla miktarda yemek yemesi çoğu zaman sıkıntı yaratmaz ancak yine de dikkatli olmanızı öneriyoruz.

    Beta Balığı Ne Yer?

    Beta balığı özelliklerinden birisi onun etçil olmasıdır. Bu yüzden Beta balığı beslenmesinde yüksek protein miktarına sahip yemlerin kullanmasını tavsiye ediyoruz. Fakat balığınızı sadece yem ile beslemek doğru olmaz. Daha sağlıklı bir beslenme yaratmak için kullandığınız yiyecekleri çeşitlendirebilirsiniz. Peki Beta balığı ne yer?

    • Böcekler
    • Böcek larvaları
    • Kurutulmuş kan solucanı
    • Dondurulmuş kan solucanı
    • Canlı yemler

    Beta balığı beslenmesinde yukarıdaki yemleri kullanmanız mümkündür. Bu sayede balığınızın daha sağlıklı beslenmesini sağlarsınız. Beta balığı için canlı yem kullanımı özellikle çiftleşecekleri zaman tercih edilebilir. Beta balığı ne yer sorusunda onların etçil olduğunu belirtmiştik. Bu yüzden Beta balığı nasıl beslenir konusunda akvaryumunuzdaki algleri ve bitkileri yiyip bununla yetineceğini düşünmeniz yanlış olur.

    Beta Balığı Fanusta Nasıl Beslenir?

    Eğer Beta balığına akvaryumda değil de daha ufak bir fanusta bakmayı düşünüyorsanız beslenmesinde nasıl değişikliklerin yaşanacağı konusunda meraka kapılmanız doğaldır. Yaşadığı ortam değiştiği için diyetinin de değişeceğini merak ediyorsanız fazla endişe etmenize gerek yok. Bakalım Beta balığı fanusta nasıl beslenir?

    Beta balığı fanusta kurutulmuş, dondurulmuş ya da canlı yemlerle beslenebilir. Bunların dışında palet balık yemleri de kullanılabilir. Bir çok kişinin yanıldığı konu balığın ufak fanuslardaki bitkilerin köklerini yiyerek beslenebileceğidir. Beta balığı fanusta nasıl beslenir konusunda, Beta balığı nasıl beslenir içinde bulunduğu ortama göre değişmez. Beta balığı etçildir ve yüksek protein içeren yemlerle beslenmelidir.

    Beta Balığı Elden Beslenir Mi?

    Balıklar elden beslemek çok popülerdir. Özellikle Japon balıklarında son derece yaygın görülen bu davranışı başka balıklar da sergileyebilir. Sahiplerine alıştıktan sonra onların elinden beslenmekten son derece keyif alan balıklar da vardır. Peki Beta balığı elden beslenir mi?

    Beta balığını elinizle besleyebilirsiniz. Fakat sizi uyaralım: onu elinizle beslemeden önce mutlak suretle elinizin tertemiz olduğundan, hiçbir kozmetik ürün ya da sabun artığı bulunmadığından emin olun. Aksi taktirde akvaryum suyunda kimyasal değişikliklere neden olarak balığınızın bir takım kötü sonuçlarla karşılaşmasına neden olabilirsiniz.

    Beta balığı nasıl beslenir konusunda bilgi ve tecrübelerinizi yorumlar kısmında paylaşın. Bu sayede akvaryum hobiciliğine yeni başlayan kişilerin Beta balığı nasıl beslenir konusunda çok daha bilgili olmalarına yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 1316 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor