Biliyorsunuz Kliniğimizde Yıllardır Yaban Hayvanlarına ücretsiz

Biliyorsunuz Kliniğimizde Yıllardır Yaban Hayvanlarına ücretsiz

Biliyorsunuz kliniğimizde yıllardır yaban hayvanlarına ücretsiz muayene, tedavi, operasyon ve rehabilitasyonlarını yapıyoruz.

İçindekiler

    yaban hayvanları doğaya aittlr. onlar evcil hayvan değildir. onları ancak ihtiyaç duyduklarında sağlıklı hale gelene kadar geçici destek verecek şekilde bakıp sonra doğasına bırakmalıyız.

    ama..
    ne yazık ki bizden başka çok nadir kliniklerde yaban hayvanlarına destek verildiği için ve her yönden herkes bu konuda bizi adres gösterdiği için özellikle bu dönem kuşların yuvadan uçtuğu veya düştüğü dönem kliniğimiz yaban hayvanları ile doluyor.

    bu hayvanlara bakmak için onlarca kafesimiz bahçemiz dahil 3 yerde düzenlenmiş durumda duruyor.

    bunların besinlerinin düzenli taze ve yeterli oranda sağlanması gerekiyor. bunun hem bir masrafı var hem de düzenli alışveriş yapılması için vakit ayırmak gerekiyor.

    ayrıca özellikle balıkla beslenen martılar ve etle beslenen karga, baykuş, şahin vb türlerin dışkıları son derece yapışkan, bulaşık ve kokulu oluyor. o yüzden günde 2 bazen 3 defa altlarını değiştirmek, temizlemek zorunda kalıyoruz.

    bütün bunlara rağmen kliniğe gelen veya gelemeyen, uzakta olan bulunan yaban hayvanları için de her gün gece gündüz whatsapp, instagram, klinik telefonu, facebook tan bu kuşu buldum ne yapmalıyım tarzında sorular geliyor.
    bunun için özel maaşlı danışma hattımız olmadığı için genelde kutlu bey olmak üzere tüm veteriner hekimlerimiz yardımcı olmaya çalışıyor.

    bu yaban hayvanlarını bulup bizimle bağlantı kuran insanlar anlayışlı ve mantıklı oldukları zaman çoğu zaman yiyecek vb konusunda da bize (yaban hayvanlarına) destek oluyor.

    ama bazen ne yazık ki sanki bir devlet kuruluşuymuşuz ve bu hayvanlara bakmak zorundaymışız gibi tavırlarla da karşılaşıyoruz.

    biz her şeye rağmen yaban hayvanlarına destek vermeye tüm tecrübe ve iyi niyetimiz ile devam edeceğiz 👍 💙

    bize bu konuda destek olmak, yükümüzü azaltmak isteyenler özel mesaj ile ulaşabilirler.

    bugüne kadar başta olmak üzere yaban hayatına verdiğimiz destek için yanımızda olan herkese teşekkür ederiz 👍 😉 💙

    Pet_Paw 651 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor