Chow Chow Ne Yer?

Chow Chow Ne Yer?

Bu tatlı dostlarımızdan birini yeni sahiplendiyseniz veya beslemeye başladıysanız, Chow chow ne yer diye de merak etmiş olmalısınız. Evde beslediğimiz her canlı iyi bakılmaya ve beslenmeye ihtiyaç duymaktadır. Bu sevimli dostlarımızın nasıl daha iyi beslenmeleri gerektiğini öğrenmek siz sahiplerinin sorumluluğundadır.

İçindekiler

    Chow Chow Ne Yer?

    Chow chow ne yer diye baktığımızda, aslında bu oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Diğer türlere kıyasla bu köpeklerin sindirim sistemleri hassastır ve yanlış mamalar böbrek sorunlarına yol açmaktadır. Bu sebeple her türlü besini veya yiyeceği bilinenin aksine yiyemezler. Ekstra vitaminli ve kaliteli mamalarla beslenmeleri gerekmektedir.

    Chow chow ne yer diye sorduğumuzda, kullanılan mamanın içeriğinde, hindi, kuzu, tavuk veya yağsız etten oluşması gerekmektedir. Bunun yanı sıra balıktan elde edilen yağlarla oluşan ek takviyelerde sağlıkları için önemlidir. Bunun dışında içeriğinde çok fazla proteinden oluşan yiyeceklerden uzak durulması gerekmelidir. Aşırı protein kullanımı böbrek sorunlarına yol açtığı bilinmektedir.

    Mama seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, köpeğinizin kullandığınız mamaya uygun olup olmadığı yönündedir. Eğer içerisindeki herhangi bir besin dostumuzu rahatsız ettiyse o mamadan vazgeçilmelidir. Kullanılan mamaların içeriğinde yulaf, pirinç ve nohut gibi besinlerinde içermesi gerekmektedir. Takviye gıda olarak yumurta ezip verebilirsiniz. Bunun yanı sıra ev yapımı sebzeli güveçlere de bayılırlar. chow chow köpek ne yer sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Chow Chow Cinsi Köpeklerde Beslenme

    Bu sevimli dostlarımızdan birini sahiplendiyseniz, beslenme düzenleri hakkında bilmeniz gerekenler burada yazmaktadır. Chow chow köpeğinin ne yediğinin yanı sıra merak edilen bir diğer konuda, chow chow cinsi köpeklerde beslenme. Beslenme düzenlerinin çoğunu kaliteli ve içeriği zengin kuru mamalardan oluşur.

    Bu sevimli ve uysal dostlarımız boyları ve kilolarına orantılı bir şekilde gün içinde 2 veya 3 kez beslenmeleri gerekmektedir. Eğer bir yavru köpeğe sahipseniz bu süre 4 ile 5 arasında değişiklik gösterir. Erişkin köpekler kendi kuru mamaları ile beslenirken, yavrular kendilerine özel mamalarla ve vitamin takviyeli mamalarla beslenmeleri gerekmektedir.

    Yetersiz veya yanlış besini alan dostlarımız çabuk hasta olabilirler. Evde baktığınız ve büyüttüğünüz dostlarınızın uzun ve sağlıklı ömürleri olmasını istiyorsanız, iyi bir beslenme düzeni oluşturmalı ve kaliteli içerikli mamalardan vazgeçmemeniz gerekmektedir.

    Pet_Paw 546 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor