Çöpçü Balığı Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Çöpçü Balığı Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Çöpçü balığı üretmek istiyorsanız alacağınız balığın cinsiyetini öğrenmek için Çöpçü balığı cinsiyet ayrımı nasıl yapılır merak etmeniz gayet doğal. Cinsiyet ayrımını yapmak bazı balıklarda zorken bazılarında çok kolaydır. Bu makalemizde çöpçü balığı cinsiyetini nasıl anlaşılır bunu inceledik.

İçindekiler

    Çöpçü Balığı Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

    çöpçü balığı cinsiyet ayrımı nasıl yapılır

    Balıklarda cinsiyet ayrımını yapmak için iyi bir gözlem yeteneğine sahip olmalısınız. Bazı balıklar cinsiyetlerini çok belirgin bir şekilde açık ederken bazı balıklarda dikkatli bir şekilde inceleme yapmanız şart. Bu balıklardan birisi olan çöpçü balığının cinsiyetini anlayabilmek için farklı bir açıyla yaklaşmanız gerekiyor. Peki Çöpçü balığı cinsiyet ayrımı nasıl yapılır?

    Çöpçü balığı cinsiyetini anlamak için ona yukarıdan bakmalısınız. Dişi çöpçü balığı erkek çöpçü balığına göre biraz daha iri ve uzundur. Özellikle yukarıdan karın kısmına bakarsanız dişinin daha yuvarlak bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Bunun dışında erkekler dişilere göre biraz daha renklidir.

    Dişi Çöpçü Balığı Nasıl Olur?

    Dişi çöpçü balığı uzun ve geniş yapılıdır. Özellikle karın bölgesi yuvarlaktır. Yukarıdan baktığınızda bir erkekle yan yana bulunması halinde rahatlıkla fark edebilirsiniz.

    Erkek Çöpçü Balığı Nasıl Olur?

    Erkek çöpçü balığının en önemli özelliği sırt yüzgecidir. Sırtında bulunan yüzgeç oldukça büyüktür. Bunun yanı sıra alt yüzgeci de sivridir. Dişilerden daha renkli olurlar.

    Çöpçü Balıklarının Cinsiyeti Önemli Mi?

    Çöpçü balığı erkek dişi ayrımı yapmanın önemi, onları üretmek ya da çift olarak beslemek istediğinizde ortaya çıkıyor. Çöpçü balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır merak eden çoğu kişi, onları akvaryumda beslerken cinsiyetlerinin herhangi bir etkisinin olup olmadığını da merak ediyor. Gelin çöpçü balıklarının cinsiyeti önemli mi birlikte inceleyelim.

    Akvaryum içerisinde çöpçü balığını gruplar halinde beslemek istiyorsanız çöpçü balığının cinsiyeti önemli değildir. Çöpçü balığı cinsiyet gözetmeksizin diğer çöpçü balıklarıyla ve türleriyle bir arada rahatlıkla yaşayabilir. Fakat üretim gerçekleştirmek istiyorsanız 1 dişi 1 erkek ya da 1 dişi 2 erkek çiftleri halinde birlikte tutmalısınız.

    Pet_Paw 6928 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor