Çöpçü Balığı Ne Yer?

Çöpçü Balığı Ne Yer?

Hemen hemen her akvaryumda bulunan ancak adından dolayı yanlış anlaşıldıkları için Çöpçü balığı ne yer sorusu daima akvaryum hobicilerini meşgul etmiştir. Eğer akvaryumunuza Çöpçü balığı eklemek istiyorsanız onu ne ile besleyebileceğinizi birlikte öğrenelim.

İçindekiler

    Çöpçü Balığı Ne Yer?

    çöpçü balığı ne yer

    Çöpçü balıkları akvaryum içerisine oldukça değişik bir hava katar. İzlerken oldukça keyif alacağınız Çöpçü balığı beslenmesi de bir o kadar zevklidir. Sahip olduğu bıyıklar sayesinde yemleri kontrol ettikten sonra tüketmektedir. Bunu yapmasındaki amaç hem yemin tadına bakmak hem de onun ağzına sığıp sığmayacağını kontrol etmek istemesidir. Peki Çöpçü balığı ne yer?

    • Dibe çöken balık yemleri
    • Toprakta bulunan kurt ve böcekler
    • Onlara özel olarak hazırlanan yemler
    • Bazı küçük balıklar, balık yavruları ve balık yumurtaları

    Çöpçü balığı toprakta bulunan böcek ve kurtların yanı sıra dibe çöken balık yemleri ve onlar için özel hazırlanan yemleri yerler. Diğer balıkların yemediği yemlerin dibe çöktüğünden emin olunmalıdır. Çöpçü balığı suyun üstünde olmayı sevmediği için Çöpçü balığı ne yer sorusunda dibe çöken yemler ön plana çıkmaktadır. Çöpçü balığı özellikleri Çöpçü balığı yavrusunun da su üstünde beslenememesine neden olur.

    Dibe çöken balık yemleri

    Çöpçü balığı ne yer sorusunda en çok dibe çöken balık yemleri yanıtı verilir. Diğer balıklar tarafından tüketilmemiş ve zamanla dibe çökmüş yemlerle beslenebilirler.

    Toprakta bulunan kurt ve böcekler

    Çöpçü balığınızın zaman zaman akvaryumun dibinde bir şeyler karıştırdığını fark etmiş olabilirsiniz. Bunu yapmasının nedeni orada bulunan kurt ve böcekleri yediği içindir.

    Onlara özel olarak hazırlanan yemler

    Çöpçü balığı için özel olarak hazırlanan yemler akvaryumun dibine çökme özelliğine sahiptir. Bu sayede başka balıklar tarafından tüketilmeden Çöpçü balığı beslenebilir.

    Bazı küçük balıklar, balık yavruları ve balık yumurtaları

    Çöpçü balığı hepçil olduğu için kendisinden daha küçük balıkları tüketebilir. Aynı zamanda diğer balıkların yavruları ve yumurtalarıyla da beslenebilir.

    Çöpçü Balığı Yemi Nasıl Olmalı?

    Çöpçü balığı beslenmesi esnasında kullanılan yemler diğer balık yemlerinden farklıdır. Akvaryum hobiciliği ile uğraşmak isteyen çoğu kişinin aklına ilk olarak su üstünde bulunan yemleri yiyen balıklar gelir fakat Çöpçü balığı farklıdır. Akvaryumun dibinde bulunan yemler dışında Çöpçü balığı yemi nasıl olmalı birlikte öğrenelim.

    • Ağızlarına uygun büyüklükte
    • Dibe çöken
    • Tablet şeklinde

    Çöpçü balığı yemi suyun dibine çökecek özellikte olmalıdır. Bu sayede hem su yüzeyinde beslenen balıklar tarafından tüketilmezler hem de çöpçü balığı su üstünde olmayacağı için daha rahat beslenecektir. Çöpçü balığı yavrusu yemi de onların yiyebileceği büyüklüğe uygun şekilde tercih edilmelidir.

    Çöpçü Balığı Çöp Yer Mi?

    Ona hitap etmek için kullanılan isimden dolayı çoğu kişi Çöpçü balığının çöp yediğini düşünüyor. Özellikle diğer balıklar tarafından bırakılan ve akvaryumun kirlenmesine neden olan her şeyi yiyerek akvaryumu temizlediklerine inanılan çöpçü balıkları aslında gerçekte bu işi yapmıyor. Çöpçü balığı çöp yer mi sorusunun yanıtına bakalım.

    Çöpçü balığı çöp yemez. O da diğer balıklar gibi yemlerle beslenir. Çöpçü balığının çöp yediğinin düşünülmesine sebep olan sürekli akvaryumun dibini karıştırıyor olmasıdır. Bunu dibe çöken yemleri bulmak için yapar. Bu yüzden Çöpçü balığı çöp yer mi yanlış bir kanıdır.

    Çöpçü balığı ne yer sorusunu sizler için yanıtlamaya çalıştık. Bu sayede sizler de akvaryumunuza bir Çöpçü balığı koymadan önce Çöpçü balığı ne yer konusunda bilinçlenerek ona uygun bir beslenme uygulayabilirsiniz.

    Pet_Paw 4774 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor