Dişi Kedi Kısırlaştırma Operasyonu

Dişi Kedi Kısırlaştırma Operasyonu

.

✌🏻Dişi kedi kısırlaştırma operasyonu iki farklı bölgeden yapılabiliyor.
.
ilk görselde gördüğünüz gibi yan karın duvarından veya ikinci görselde gördüğünüz gibi sırt üstü pozisyonda göbek bölgesinden yapılabilir.
.
1️⃣ilk teknik yani yandan yapılan teknik özellikle sokak kedileri için dikiş hattının yere temas etmemesi ve mikrop kapmaması açısından çok daha avantajlıdır ve daha çok tercih edilir.
.
2️⃣ikinci teknik ise alt göbek bölgesinden yapılır.
.
👉🏻iki teknikte de rahim ve yumurtalıklar alınır. iki teknikte de iyileşme süreci aynıdır. hekimin tercihine ve hayvanın yaşadığı ortama göre bölge seçimi yapılır.
.
➡️ilk görselde gördüğünüz dikiş hattı, standart bir kısırlaştırma operasyonunda sadece 1cm uzunluğundadır ve sadece 1 dikiş büyüklüğündedir.

İçindekiler

    ⚠️iyileşme çok hızlı olur, uyandırıcılı anestezi ile yapılan operasyonlarda, kedi ertesi gün normal yaşantısına döner ve dikiş hattı 5gün içinde kapanır. göbek bölgesinden yapılan da aynı şekilde küçük açılabilir. bu tamamen hekimin cerrahi yeteneğine ve bilgi düzeyine bağlıdır. tabi, rahim iltihabı veya rahim kanseri gibi bazı özel durumlarda operasyon yeri daha büyük olabilir.
    .
    ➡️yine hekimin belirlediği tekniğe göre veya kedinin dikiş hattı ile uğraşma ihtimaline bağlı olarak operasyon sonrasında yakalık takılabilir.



    ⚠️Kedi Kısırlaştırma operasyonu hakkında hekiminize sormanız gereken önemli sorular:

    1. Uygulanan anestezi uyandırıcılı anestezi mi, yani kedinizi uyanmış vaziyette teslim alacak mısınız?
    2. Operasyon öncesi ağrı kesici ve antibiyotik yapılıyor mu?

    .
    ✨bu soruların cevabı evet ise, iyi bir operasyon süreci ve iyileşme süreci olacak demektir. tüm kedişlere geçmiş olsun. ♥️

    Pet_Paw 492 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor