Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?

Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?

Evcil Hayvan Sigortası hakkında bilinmeyen ve merak edilenler oldukça fazla. Kullanıcılarımızın kafa karışıklığına son vermek için evcil hayvan sigortası neleri kapsar, evcil sigortaları kaç defa kullanılabilir gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Sevimli dostunuzun daha rahat bir hayatı olması için sigorta hakkındaki tüm sorularınıza yanıt aramalısınız.

İçindekiler

    Evcil Hayvan Sigortası Tüm Masrafları Karşılar Mı?

    Patili dostlarımızın acil durumlarında hem onların hem de siz sahiplerinin yanında olacak evcil hayvan sigortaları hakkında en çok sorulan sorulardan bir tanesi de sigortanın tüm masrafları karşılayıp karşılamadığıdır. Bu konuda beklentinizin ne olduğunu bilemeyiz ama çoğu kedi ve köpek sahibinin tahmin ettiği yanıtı paylaşmak zorundayız. Ne yazık ki evcil hayvan sigortaları tüm masrafları karşılamaz.

    Her evcil hayvan sigortasının kendi sözleşmesine bağlı kalmak şartıyla karşıladığı tedavi masrafları vardır. Eğer yaptığınız anlaşma dahilinde bir gider gösteriyorsanız veya avantajdan faydalanmak istiyorsanız bu konuda sigorta şirketiniz size yardımcı olacaktır. Avantajlar ve kapsama alanının daha geniş olmasını istiyorsanız hangi sigorta şirketiyle çalıştığınıza dikkat etmelisiniz. Hayatınızı kolaylaştıracak seçimi yapmak sizin, önerilerde bulunmak ve tecrübelerimizi paylaşmak da bizim görevimiz.

    Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?

    Evcil hayvan sigortası kapsamları hakkında bir bilgi paylaşırken kesin konuşmak hata olabilir çünkü her sigorta aynı teminat yapısına ve özelliklere sahip değildir. Bu kafa karışıklığını ve bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için belirli bir sigortadan ve kapsama alanından bahsedeceğiz. Türkiye Sigortanın hayvan severlerle buluşturduğu Sempati Evcil Hayvan Sigortası son zamanların en geniş kapsamlı Evcil Hayvan Sigortalarından birisidir. Evcil hayvan sigortası neleri kapsar;

    • Acil Durum
    • Yatarak Tedavi
    • Ayakta Tedavi
    • Avantajlar, Ek Hizmetler

    Acil Durum Teminatları

    Trafik kazaları, boğulma, yabancı cisim yutma, yanık, böcek sokması, alerji, zehirlenme gibi acil durumlar her evcil hayvanın başına gelebilir. Dolayısıyla bu acil durumlara hazır olmak da pet sahiplerinin sorumluluğudur. Böyle acil durumların manevi etkileri kadar maddi etkileri de evcil hayvan sahiplerini oldukça yormaktadır. Çoğu sigorta şirketinin aksine, Sempati Evcil Hayvan Sigortası’nın sunduğu standart ve geniş kapsamlı paket seçeneklerinden hangisi seçmiş olursanız olun,acil durumlarda evcil hayvanınızın sadece anlaşmalı veteriner kliniklerinde değil, tüm veteriner kliniklerinde tedavi olmasını sağlayabilirsiniz. 

    Yatarak Tedavi

    Ameliyat, cerrahi olmayan küçük müdahaleler gibi yaralanmalar, ani durumlarda da sigorta şirketinizin yanınızda olduğunu hissetmek size güç verecektir. Sempati Evcil Hayvan Sigortası Genişletilmiş Paketi seçtiğinizde, kedi yada köpeğinizin hastalanması durumunda anlaşmalı veteriner klinikleri arayıp vakit kaybetmek, gereksiz ve aşırı ücretler ödemek yerine Türkiye’nin her yerindeki veteriner kliniklerinden hizmet alabilirsiniz. 

    Ayakta Tedavi

    Yatarak tedavi imkanı olduğu gibi aşırı önem taşımayan ama düzenli olarak ilgilenilmesi gereken hastalık durumlarında da evcil hayvan sigortanızın varlığını hissedebilirsiniz. Veteriner muayenesi, laboratuvar tetkikleri MR ve ilaç masrafları gibi maddi imkanları sunan bir sigorta anlaşması yapmış olmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. 

    Avantajlar ve Ek Hizmetler

    Sigorta kapsamında olan durumların incelenmesinden sonra yaptığınız anlaşmanın bittiğini düşünebilirsiniz. Ancak tam bu noktada Sempati Evcil Hayvan Sigortası imdadınıza yetişiyor ve acil durumlar ve hastalık tedavi masrafları dışında da hayvan sahiplerine destek olmaya çalışıyor. Evcil hayvan sigortası yaptırırken sadece acil durumları düşünmek ve bu güzel ücretsiz avantaj ve ek hizmetlerden faydalanmamak hata olacaktır.

    • Ücretsiz tırnak kesimi,
    • Göz ve kulak temizliği,
    • Ücretsiz mikroçip uygulaması,
    • Veteriner hekim danışma hizmeti,
    • Pet otellerinde ve pet kuaförlerinde indirim imkanı

    Evcil Hayvan Sigortası Her Klinikte Geçerli Mi?

    Sponsorsponsor

    Evcil Hayvan Sigortaları ve kapsam alanları hakkında araştırma yaparken en çok dikkat edilen konulardan bir tanesi de sigortanın hangi veteriner klinikleriyle anlaşmalı olduğudur. Sigortaların büyük bir çoğunluğunda sadece anlaşmalı veteriner kliniklerinde aldığınız hizmet sigorta kapsamında sayılırken, örneğin Sempati Evcil Hayvan Sigortası ile Türkiye’nin her yerindeki veteriner kliniklerinden hizmet alabilirsiniz. Yani Türkiye Sigorta bütün kliniklerde (anlaşması olanlarda %20 katkı payı diğerlerinde %30 ile) geçerlidir. Anlaşmalı olmayan veteriner kliniklerinde ise tedavi masrafını veterinere ödedikten sonra gerekli olan evrakları sigorta şirketine iletmeniz sonrasında katılım payınız düşülerek kalan tutar hesabınıza iade edilir. 

    Evcil Hayvan Sigortası’nı Satın Aldıktan Sonra Hemen Kullanabilir Miyim?

    Sigortayı satın aldıktan sonra teminatların geçerli olabilmesi için birçok şirket bekleme süresi adı verilen bir zaman sınırı koymaktadır. Bu bekleme süresi Acil durumlar ve Acil olmayan tedaviler için değişiklik gösterebilir.  Acil durumlarda bekleme süresi şirketlere göre 1 gün, 7 gün, 15 gün gibi farklı süreler olabilirken; acil olmayan hastalık durumlarında bu süre 1-3 ay arasında değişebilmektedir.

    Pet_Paw 753 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor