Evcil Hayvanımı Cezalandırabilir miyim?

Evcil Hayvanımı Cezalandırabilir miyim?

.

Evcil hayvanımı istenmeyen davranışlar için cezalandırmamalısınız.

İçindekiler

    ☝🏼cezalandırma istenmeyen davranışların azaltılmasında etkili olabilirken (1-2 saniye içinde uygulandığında), düzgün uygulanmazsa mevcut sorunları ağırlaştırabilir ve yenilerine neden olabilir.


    ✅bir davranışı azaltmak ve evcil hayvanı disipline etmek için pozitif ceza (hoş olmayan uyaranların uygulanması) uygulanır. ceza, davranış başladığında veya davranış gerçekleştirilirken uygulanmalıdır. ceza, davranışı caydırmak için yeterli olmalı ve davranışla örtüşecek şekilde zamanlanmış olmalıdır.


    ❎genellikle cezalar çok geç verilir veya sürekli bir azarlama olarak uygulanır. bu geç verilen ve yetersiz cezalar, etkili bir şekilde korku uyandırır, ancak sorunlu davranışta iyileşme veya düşüş sağlamaz.

    🍖davranış sona erdiğinde, cezaya devam edilmemelidir. çünkü evcil hayvanın cezayı o sırada yaptığı şeyle ilişkilendirmesine daha çok neden olur ve geçmişte meydana gelen bir eylemle ilişkilendirilmesi olası değildir. bunun yerine, ortaya çıkan yeni davranış için köpeğinizi ya da kedinizi hemen ödüllendirmelisiniz.

    ❗️acı verici ve kaçınılmaz olan cezaların insanlık dışı ve suç olduğunu hatırlatmakta fayda var. cezanız evcil hayvanınızın canını yakmaya yönelik olmamalı, yalnızca istenmeyen davranışa karşı caydırıcı olmalıdır.

    Pet_Paw 365 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor