Güvercin Kaç Gün Kuluçkaya Yatar?

Güvercin Kaç Gün Kuluçkaya Yatar?

Güvercinler güvercingil familyasına ait bir türdür. Güvercinler çok uzaklara uçsalar bile gelişmiş beyinleri sayesinde yollarını bulabilirler. Güvercin bakıcıları güvercin kaç gün kuluçkaya yatar diye merak etmektedir. Ülkemizde birden fazla güvercin türü bulunmaktadır. Güvercin bakıcılığının popüler olmasında geri dönebilmelerinin etkisi büyüktür. 

İçindekiler

    Güvercin Kaç Gün Kuluçkaya Yatar?

    Güvercinler havaların ısınmasıyla kızgınlık dönemine girerler. Birbirlerine bahar aylarında kur yapmaya başlayan güvercinler, güvercin kaç gün kuluçkaya yatar sorusunu akıllara getiriyor. İyi eş bulduklarına ikna olduktan sonra çiftleşmek için hazırdırlar.

    Güvercinlerde ortalama 18 gün kuluçka süresi vardır. Güvercinler 2 adet yumurta yapar. Yumurta üzerinde sırasıyla dişi ve erkek oturur. Genelde 18 günün ardından yavrular yumurtaları çatlatıp çıkmaya başlar.

    Dişi ve erkek dönüşümlü olarak kuluçka süresini tamamlar. Güvercin kaç gün kuluçkaya yatar cevabını ararken bu sırada ilginç bir şey olur. Bu süre zarfında her iki ebeveyn yavrularını besleyebilmek için kursak sütü biriktirir. Doğumdan sonra ilk besin olarak alacakları kursak sütü yavrular için önemlidir.

    Taklacı Güvercinler Kuluçkada Kaç Gün Geçirir?

    Güvercinler hakkında merak edilen çok konu vardır. Taklacı güvercinler kuluçkada kaç gün geçirir diye merak etmekte olağandır. Taklacı güvercinler adı üzerinde bir özelliği vardır. Uçtukları sırada geriye doğru hamle yaparak yuvarlanabilirler. Geriye dönebilmeleri onları özel kılar. Taklacı güvercinler sahip oldukları marifeti sayesinde ticareti çok sık yapılmaktadır. Güvercin kaç gün kuluçkaya yatar sorusunun cevabı taklacı güvercinler içinde geçerli midir?

    Taklacı güvercinler de genelde 18 gün kuluçka süresi geçirir. Güvercinlerde eş seçimi önemlidir. Yaklaşık 4 gün kadar birbirlerine alışırlar. Birbirine alışan güvercinler çiftleşme ve ardından dönüşümlü olarak kuluçkaya yatmak için hazırdırlar. 18 gün ardından nadiren de olsa en azla 3 yumurta çatlamaya hazırdır.

    Sağlıklı yavrular dünyaya gelebilmesi için güvercin bakıcılarının da dikkat etmesi gerekir. Güvercin kaç gün kuluçkaya yatar öğrenmek maalesef güvercin bakımında yeterli olmayacaktır. Özellikle kuş türleri hastalanmaya meyillidir. Güvercin bakıcısından evcilleştirdiği güvercinler için titiz bakım yapması beklenir. Ticari kaygılara girmeden hayvan sevgisi ile baktığınızda bir aksaklık söz konusu olmayacaktır.

    Pet_Paw 1254 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor