Güvercin Kaç Günde Yumurtlar?

Güvercin Kaç Günde Yumurtlar?

Güvercinler ülkemizde oldukça fazla bulunan, evcilleştirilmeye yatkın bir kuş türüdür. Güvercin kaç günde yumurtlar birçok soru gerek yetiştiriciler tarafından gerekse yetiştirmeyen kişiler tarafından merak konusu olmuştur.

İçindekiler

    Güvercin Kaç Günde Yumurtlar?

    Bunların yanı sıra güvercinler çokça türlere ayrıldıkları ile bilinmektedirler. Türkiye çapında güvercin türlerinin sadece 8 veya 10 tane türün devam ettiği bilinmektedir. Diğer türleri yaşamını sürdürememektedir. Yaşam şartları ve iklim koşulları gibi sebepler türlerin hayatını sürdürme veya sürdürememe durumlarına etken olmuşlardır.

    Peki, güvercinlerin yumurtlama dönemine gelecek olursak, güvercin kaç günde yumurtlar? Güvercinler genel olarak yaz mevsimine doğru olan zamanlarda ortaya çıkarlar. Özellikle mart ve nisan ayı gibi zamanlarda özellikle ortaya çıktıkları görülmektedir. Bu dönemler genel olarak güvercinlerin de çiftleşme dönemi olarak bilinir.

    Güvercinler kızgınlık dönemi dediğimiz bu döneme girdiklerinde çiftleşmeye başlarlar.  Güvercinler çiftleştikten 3 ya da 5 gün içerisinde yumurtlarlar. Bu kısımda   ‘Güvercin kaç günde yumurtlar? ‘ sorusuna bir açıklık getirmiş olduk. Daha sonra ise dişi güvercin 18 ila 20 gün arası kuluçkaya yatar.

    Güvercin Ne Zaman Yumurtlar?

    Yazımızın diğer kısmında da belirttiğimiz gibi güvercinler kızışma dönemlerinde çiftleşmeye başlar. Bu dönemde erkek güvercin ve dişi güvercinin de iyice kızışması gerekmektedir. Sıcakların başladığı dönemler güvercinler için uygun dönem olarak bilinmektedir. Sıcakların başladığı, özellikle mart ve nisan ayları güvercinler için çiftleşme dönemidir.

    Çiftleşmenin ardından birkaç gün geçmelidir. Ortalama 3 ila 5 gün yumurtlama için ideal zamandır.  Bu süre zarflarının ardından güvercin artık yumurtlayabilmektedir. Sonrasında ise kuluçkaya dönemi gelir. Güvercin kuluçkaya yatmak zorunda kalır.

    Çünkü yumurtadan henüz çıkmamış güvercinlerin bir süre de böyle gelişimi beklenir.  Güvercin kaç günde yumurtlar diyecek olursak, 18 ila 20 gün civarı dişi güvercin kuluçkaya dönemine girer.

    Bu süre zarfının ardından yavru güvercinler yumurtalarından çıkarlar. Kuluçkaya döneminde iken erkek güvercinin ne yaptığına gelecek olursak, erkek güvercin de dişi güvercini beslemek ile yükümlüdür. Ona yiyecek bulur getirir. Kursağında oluşan kursak sütü ile anne güvercini besler ve rahat bir kuluçkaya geçirmesine yardımcı olur.

    Pet_Paw 16578 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor