Hamster Kaç Yıl Yaşar?

Hamster Kaç Yıl Yaşar?

Evde beslenilen hayvanlar arasında en çok tercih edilenlerden olan hamsterlar, farklı özellikleriyle insanları cezbetmektedirler. Hamster kaç yıl yaşar sorusu da bu nedenle cevap beklemektedir. Bazı insanlar tarafından sevilmeyen akrabalarına benzemeleri ile farklılık arayan hayvan severlerin dikkatini çekmeleri ile tercih edilme oranları oldukça artmıştır.

İçindekiler

    Hamster Kaç Yıl Yaşar?

    Hamster Kaç Yıl Yaşar?

    Günümüzde birçok insan evinde hamster beslemektedir. Hamsterların diğer evcil hayvanlardan oldukça farklı olduğunu söylemiştik ama neredeyse her evcil hayvanda karşılaşılan bir sorun hamsterlar için de aynen geçerlidir, ömür. Hamster kaç yıl yaşar diye merak ediyorsanız ya bir hamster sahiplenmeyi düşünüyorsunuz ya da yaşlı bir hamstera sahipsiniz demektir.

    İki türlü de evinizde kendisine yer açacağınız canlının ortama ne kadar sizinle kalacağını merak etmenizden daha doğal bir durum yoktur. Nispeten kısa ömürleri ile duygularınızı incitme ihtimali olan hamsterlar 2-3 yıl kadar yaşarlar. Biz insanlar için çok kısa bir süre gibi görülen bu sayılar hamsterlar için bir ömür anlamına gelir.

    Hamster Ne Kadar Yaşar?

    Heybeli sıçan olarak da bilinen hamsterlar çoğu akrabalarının aksine çok daha az yaşarlar. En çok benzetildikleri farelerin yarısından bile az yaşamalarının sonucu olarak hamster ne kadar yaşar, hamster kaç yıl yaşar, hamsterlar neden az yaşar gibi sorular sorulmaya devam edilmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi hamsterlar ancak ortalama bir insan ömrünün 1/25’i kadar yaşarlar.

    Hamsterlar aynı zamanda bir farenin yarı ömrü kadar hayatta kalırlar. Tüm bu sayılar verilere rağmen, 2-3 sene boyunca yaşadıklarını iddia ettiğimiz hamsterlar arasında 5 yıl yaşayan, uzun ömürler süren hamsterlar da vardır. Canlıların ömürleri yaşadıkları hayatın ve ortamın kalitesine, canlıya uyumluluğuna bağlı olarak artmaktadır.

    Hamsterlar Neden Kısa Ömürlüdürler?

    Hamsterların diğer kemirgenlere nazaran kısa ömürleri olmasının çok açık nedenleri vardır. Bu nedenlerin hepsini ayrı ayrı sonraki yazılarımızda incelemeye çalışacağız fakat bilgilendirici bir açıklama yapmak gerekirse, hamsterlar insanların gözetiminde üretilen verimsiz cinsler oldukları için kısa ömür sahibi olarak dünyaya gelmektedirler. Bu nedenle hamsterların yaşam süresi her zaman merak edilmiştir.

    Farklı özellikleriyle çoğu akrabasının önüne geçebilmelerine rağmen katırlarda olduğu gibi negatif özellikleriyle de beraber yaşama lanetine sahiptirler. Dr. Menahem tarafından çiftleştirilerek üretilen ilk hamsterlar şuan dünyada yaşayan tüm hamster ailesinin atası olarak bilim insanları tarafından kabul edilmektedir.

    Hamster Nasıl Uzun Yaşar?

    Doğru bakım, kaliteli yaşam ile hamsterların ortalama ömürlerinin maksimumunu yaşamalarını sağlamak hiç zor değildir. Bu süreçte hamster sahiplerine gerçekten büyük iş ve sorumluluk düşmektedir. Eğer hamsterınızın daha fazla sizlerle kalmasını istiyorsanız ona sunmanız gereken bazı konforları sizler için derledik;

    • Sağlıklı beslenme,
    • İdeal sıcaklık,
    • Düzenli egzersiz,
    • Ve bir tutam sevgi

    Listemizde paylaştığımız konforları hamsterınız için sağladığınızda hamster kaç yıl yaşar adlı içeriğimizde yanıt verdiğimiz ömrün maksimumuna çok yaklaşabilirsiniz. Ne yazık ki kalıtımsal sorunlar nedeniyle garanti veremesek bile en azından daha mutlu bir ömür süreceğinden emin olabilirsiniz.

    Hamsterlar Evde En Fazla Ne Kadar Yaşayabilirler?

    Hamster kaç yıl yaşar, hamster ne kadar yıl yaşar gibi merak ettiğiniz sayıları en fazlaya yaklaştırmak için yapabileceklerinizi yaptığınızda, evinizde bir hamsterın hayallerini süsleyen ortamı kurduğunuzda neler olur? Ne kadar emek verirseniz verin hamsterlar genlerinden gelen ortalama hayatı süreceklerdir. Evinizde bir hamstera iyi bakacaksanız hamster isimleri arasından güzel bir isim seçerek işe başlayabilirsiniz.

    Fakat kemirgenlerde görülen kalp krizi, obezlik gibi rahatsızlıklardan listemizdeki davranışlarla kolaylıkla uzak durabilir ve kemirgeninizin ömrünü elinizden geldiği kadar sağlıklı hale getirebilirsiniz. Sağlık yerinde olduğunda ömrün normalden uzun olması veya mümkün olduğu kadar uzun olması da kaçınılmaz bir sonuçtur. Evinizde doğru bakımla hamsterları 4 yıla kadar rahatlıkla besleyebilirsiniz.

    Pet_Paw 15162 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor