Hangi Cins Muhabbet Kuşu Konuşur?

Hangi Cins Muhabbet Kuşu Konuşur?

.

Muhabbet kuşları konuşma yetenekleriyle bilinen bir türdür. Bu türün hepsinin konuştuğu görülmediğinden hangi cins muhabbet kuşu konuşur bilinmek istenir. Kuş satın almak veya kuş sahiplenme düşüncesinde olanlar için kuşun konuşma yeteneğinin olması önemli bir kriterdir.

İçindekiler

    Evlerin neşe kaynağı, yalnızlığa birebir olan muhabbet kuşları, evcil papağan türüdür. Bazı kelimeleri çok net bir şekilde çıkartarak insanı hayrete düşürebilirler. Bu nedenle bir muhabbet kuşunun konuşma sürecine tanık olmak epey keyiflidir.

     

    Hangi Cins Muhabbet Kuşu Konuşur?

    Muhabbet kuşlarının konuşamayan cinsi yoktur. Konuşması için eğitilen her muhabbet kuşu zamanla konuşmaya başlar. Hangi cins muhabbet kuşu konuşur sorusunun merak edilmesine neden olan nokta ise her kuşun öğrenme hızının aynı olmamasıdır. Bazı muhabbet kuşları çok fazla efor harcamadan kendi kendine konuşabilse de bazılarına uzun zaman özel eğitim vermek gerekebilir.

    En iyi konuştuğu düşünülen muhabbet kuşu cinsi Jumbo muhabbet kuşudur. Jumbo muhabbet kuşu konuşmayı çok hızlı öğrenir ve zamanla 500’e yakın kelimeyi kullanmaya başlayabilir. Bir kuş için oldukça geniş kelime dağarcığı vardır. Bundan dolayı Jumbo muhabbet kuşu en fazla beslenen muhabbet kuşu cinsidir.

     

    Hangi Renk Muhabbet Kuşu Daha İyi Konuşur?

    Muhabbet kuşları evde beslenmek için dünyada en fazla tercih edilen kuş türüdür. Bu türün de kendi içerisinde farklı cinsleri mevcuttur. Muhabbet kuşlarının isimlendirilmesi ve gruplandırılması için renkleri kullanılır. Daha iyi konuştuğu bilinen muhabbet kuşları şunlardır:

    • Açık yeşil muhabbet kuşu
    • Gök mavi muhabbet kuşu

    Her iki renkteki muhabbet kuşu da konuşma konusunda oldukça yeteneklidir. İnsanlarla birkaç ay birlikte yaşadıklarında yavaş yavaş konuşmaya başladıkları görülür. Tabi ki bu kuşların konuşmayı öğrenmeleri insanların onlarla ne kadar konuştuğuna bağlıdır.

    Muhabbet kuşunun daha hızlı konuşmayı öğrenebilmesi için sahiplerinin bol bol konuşması gerekir. Bu kuşların insanlarla ilişkileri oldukça iyi olduğundan kendilerine gösterilen ilgiye kayıtsız kalmazlar. Bir muhabbet kuşuyla ne kadar fazla muhabbet edilirse o da o kadar fazla kelime öğrenir. Jumbo muhabbet kuşu gibi cinslerin 500 kelimeye kadar kendini geliştirebildiği görülür.

    Pet_Paw 9665 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor