Horozlar Kaç Yıl Yaşar? Ne Kadar

Horozlar Kaç Yıl Yaşar? Ne Kadar

İnsanoğlunun hayatında çok uzun yıllardır bulunan horozlar birçok farklı alanda karşımıza çıkmaktadırlar. Özellikle ülkemizde çok sık rastlanan bir tür olmaları horozlar kaç yıl yaşar sorunu kanatlı dostlarımızla ilgilenenlere sordurtmaktadır.

İçindekiler

    Horozlar Kaç Yıl Yaşar?

    Horozlar Kaç Yıl Yaşar?

    Horozların ömrü biz insanlar için her zaman merak konusu olmuştur ama günümüzde evlerde, balkonlarda horoz beslenmeye başlandığında bu sorunun sorulma sıklığı büyük ölçüde artmıştır. Horoz beslemenin çok normal karşılandığı, kültür olduğu ve sıklıkla tercih edildiği ülkemizde horozlar kaç yıl yaşar aramasının yapılmasına şaşırmamak gerekir.

    Doğal ortamlarında yaşayan horozlar ortalama olarak 7 yıl kadar hayatta kalabilirler. Bu süre zarfında beslenme, hava koşulları, sıcaklık ve beklenmedik dış faktörlerden kaynaklı olarak yaşam sürelerinin üzerine çıkabilirlerken, altına da düşebilirler. Yaşam alanlarında yedi yıllık ömre sahip horozların çevremizde gördüğümüz, verimli kümeslerde yaşayan horozlarla bir tutulması pek mantıklı değildir.

    Horozlar Ne Kadar Yaşar?

    Çevremizde gördüğümüz, çatılarda beslenen, şehir hayatında yaşamaya çalışan, kümeslerde yaşamını sürdüren horozlar gerek hava kirliliği nedeniyle gerek yiyeceklerinin hazır olarak önlerine gelmeleriyle biraz daha sağlıksız bir yaşam sürüyormuş gibi görünüyor olabilir. Fakat insanlarla aynı ortamı yaşan horozların yaşam sürelerinin arttığı ortaya çıkmıştır.

    Balkonlarda, çiftliklerde, bahçemizde beslediğimiz, evlatlarımızdan ayırmadığımız kanatlı dostlarımız bizlerle birlikte yaklaşık olarak 7-9 yıl kadar hayatta kalabilirler. Bu süreçte düzenli ve sağlıklı beslenmenin, doğru sıcaklığın sağlanmasının önemi anlatılamayacak kadar büyüktür. Sağlıklı bir hayata bizlerle ulaşmaları insanları mutlu etmektedir.

    Horoz ne demek sorusuna yanıt verdiğimiz gibi net yanıtlar vermeye çalıştık. Horoz kaç yıl yaşar sorusunda gördüğünüz gibi yaşamanın temelinde sağlıklı ortam ve besin gelmektedir. Doğru veteriner hekim yardımlarıyla beraber beklenen ömür daha da artmaktadır.

    Horozlar Evde Ne Kadar Yaşar?

    Balkonlarda, bahçelerde veya hayvanat bahçelerinde değil, doğrudan evlerimizin içerisinde, kafeslerde yaşayan horozların de ortama yaşam standartları çok farklıdır. Bu farklılık horoz evde ne kadar yaşar sorusunun sorulmasına neden olmaktadır. Horozların bakımları düzenli olarak yapıldığında, veteriner hekimlerce düzenli taramalar gerçekleştiğinde daha uzun yaşayabilirler.

    Ne kadar uzun diye merak ediyorsanız ortalama bir süre vermek gerekirse, evde yaşayan horozlar için horozlar kaç yıl yaşar sorusunun yanıtı 10 yıla kadar uzayabilir. Çocuğunuzla birlikte büyütebileceğiniz bu güzel kanatlı canlıların ömürlerini uzatmak onlara göstereceğiniz ilgi ile doğrudan alakalıdır.

    Pet_Paw 6245 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor