Horozların Kaç Ayağı Vardır?

Horozların Kaç Ayağı Vardır?

Horozların kaç ayağı vardır sorusu insanlar tarafından düzenli olarak merak edilmektedir. Bu sorunun çok basit gibi görülmesinin aksine altına büyük bir karmaşa yaşıyor olabilir. Horozların ayak sayılarının neden merak edildiğini öğrenmek istiyorsanız, horozların kaç ayağı vardır diye soruyorsanız aradığınızı içeriğimizde bulacaksınız.

İçindekiler

    Horozların Kaç Ayağı Vardır?

    Horozlar insanlar tarafından merak edilen çok farklı fiziksel ve duygusal özelliklere sahip çiftlik hayvanlarıdır. Horozlar kaç aylıkken öter, horozlar neden öter, horoz kaç ayağı var gibi birçok soru akıllara gelmektedir. Hayatımızın neredeyse tam ortasında oldukları için haklarında bu kadar çok soru sorulmasını çok normal karşılıyoruz. Horozların kaç ayağı vardır sorusu da tam olarak böyle bir merakın ürünü.

    Merakınızı cezbeden horozların kaç ayağı vardır sorusuna yanıt vermek gerekirse, horozların iki tane ayağı vardır. Kafanızda bir horoz canlandıracak olursanız neredeyse tavuğun aynısı, biraz daha irisi ve ibiği daha belirgini, belki rengi daha koyusu gibi bir canlı görebilirsiniz. Konu ayaklara geldiğinde ise evet, horozun iki ayağı vardır. Unutulmaması gereken, bu soruyu özel yapan diğer başlıkları okumanızı da kesinlikle tavsiye ediyoruz.

    Horozların Elleri Var Mı?

    Horozların Elleri Var Mı?

    Horozların kaç ayağı vardır sorusuna gönül rahatlığı ile 2 yanıtı verdik, bu cevabı verirken hiçbir soru işareti sahibi değildik ve bir an olsun tedirgin olmadık ama horozların akrabalarını düşündüğümüzde durum hiç o kadar basit olmayacaktır. İlk defa duyuyorsanız çok şaşıracağınız bir akraba ilişkisinden bahsediyoruz, dinozorlar. Dinozorların özellikle T-Rex’lerin günümüzde en yakın akrabaları kuşlar, horozlardır.

    Bu akrabalığı ayak yapısı ile hayal edecek olursanız gözünüzün önüne bir T-Rex getirmeniz yeterli olacaktır. Tıpkı Rex’lerde olduğu gibi horozlarda da aktif bir el bulunmamakta sadece arka vücutlarında iki adet ayak bulunmaktadır. Fakat aralarında fark aktif olmasa bile Rexlerin iki tane elleri olmasıdır. Bu elleri bildiğimiz anlamda kullanmadıkları bilimsel olarak kanıtlansa da sonuçta elleri olduğu gerçeği değişmiyor.

    Bu akrabalık durumuna göre horozların elleri var diyebilir miyiz, hayır. Ne yazık ki bu organ kullanılmadığı için milattan önceki dönemlerden itibaren yavaş yavaş küçülmüş ve zamanla yok olmuştur. Horozların bu nedenler elleri yoktur, horozların iki tane ayağı vardır.

    Horozlarda El ve Ayak Sayısı

    Horozların Kaç Ayağı Vardır?

    T-Rex’lerin en yakın akrabalarının horozlar olduğunu ve bu canlılarda da el olduğunu söylemiştik. Sorulabilecek bir diğer soru, horozların kaç ayağı vardır sorusuna eklenebilecek bir diğer yanıt ise horozların ellerinin olma ihtimalidir. Doğrusunu söylemek gerekirse dinozorların horozlarla akraba olan yırtıcı tarafı ellerini kullanmakta biraz daha aktif olsaydı belki günümüzdeki horozların da elleri olabilirdi.

    Hayal aleminden ve evrimin ışığından biraz uzaklaşıp konumuza kesin bir dönüş yapacak olursak horozların el ve ayak sayısı günümüzde çok net bir şekilde ortadadır. Resimlerde de görebileceğiniz gibi horozların iki tane ayakları vardır ve elleri yoktur.

    Pet_Paw 12084 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor