Japon Balığı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Japon Balığı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Sahip olduğunuz balığın cinsiyetini anlamak için japon balığı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Japon balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır sorusunda yapmanız gerekenleri sizler için araştırarak bu makalemizi hazırladık. Yazımızın devamını okuyarak Japon balığı cinsiyet ayrımı nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

    Japon Balığı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

    japon balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır

    Fanusta ya da akvaryumda rahatlıkla besleyebileceğiniz Japon balığının erkek mi yoksa dişi mi olduğunu anlamak biraz zor olabilir. Dikkatli bir şekilde gözlemleyerek dış görünüşlerinden ve davranışlarından Japon balığı cinsiyet ayrımını yapmak mümkün. Peki Japon balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır?

    Japon balığı cinsiyetini vücutlarına ve davranışlarına bakarak anlayabilirsiniz. Dişiler erkeklere göre daha yuvarlak ve kalın bir vücuda sahiptir. Japon balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır konusunda erkeklerin solungaç kısımlarında beyaz noktalar mevcuttur. Japon balığı cinsiyet ayrımı yapmanın en kolay yolu ise üreme zamanları geldiğinde erkeğin sürekli dişiyi kovalamasından anlayabilirsiniz.

    Japon Balığı Dişi Erkek Nasıl Ayırt Edilir?

    Dişi ve erkek japon balığı arasındaki farkları bilmeniz cinsiyetlerini ayırt edebilmenize yarar. Vücutlarını ve hareketlerini gözleyerek hangi balığın dişi hangi balığın erkek olduğunu anlayabilirsiniz. Japon balığı dişi erkek nasıl ayırt edilir sorusu için aşağıdaki tabloda hazırladığımız dişi erkek farklılıklarına bir göz atın.

    Erkek

    Dişi

    Düz, ince ve uzun vücut.

    Yuvarlak ve kalın vücut.

    Solungaç kısmında beyaz noktalar.

    Solungaçlarında nokta yok.

    Anal kısımdaki delik dar, ince ve uzundur.

    Anal kısımdaki delik çıkıntılıdır.

    Yumurtlama zamanı dişisini kovalar.

    Yumurtlama zamanı erkeğinden kaçar.

    Japon balığı dişi erkek ayırt edebilmek için anal bölgelerini kontrol edebilirsiniz. Burada bulunan delik dişide çok daha belirgindir. Erkeğin solungaçlarında bulunan beyaz noktalar da bir başka ayırt etme yöntemidir. Ancak en doğru sonucu yumurtlama döneminde hangi balığın diğerini kovaladığına bakarak anlarsınız.

    Japon Balıklarının Cinsiyeti Neden Önemli?

    Akvaryumda beslemek üzere aldığınız Japon balığının cinsiyetinin erkek mi yoksa dişi mi olması gerektiği hakkında kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Bunun çözmenin en iyi yolu ise Japon balıklarının cinsiyeti neden önemli sorusu hakkında bilgi sahibi olmaktır.

    Japon balığı cinsiyeti üretim yaparken önemlidir. Sağlıklı bir damızlık çiftten çok iyi yavru alabilirsiniz. Ancak akvaryum içerisinde normal besleme yapacaksanız iki erkek ya da iki dişi olabilir.

    Dişi Japon Balığı Almalı Mıyım?

    Eğer japon balığı yavrusu almak istiyorsanız ve sadece erkek japon balığınız varsa bir dişi alabilirsiniz. Fakat yavru almak istemiyorsanız ve 2 erkek ya da 2 dişi japon balığı bir arada yaşayabilir.

    Pet_Paw 25594 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor