Japon Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Japon Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Akvaryumunuza renk ve hava katmak için Japon balığı hangi balıklarla yaşar merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Birbiriyle uyum içerisinde yaşadığı zaman ortaya inanılmaz bir seyir zevki çıkaran Japon balıklarının beraber yaşayabileceği ve yaşayamayacağı balıkları sizler için araştırdık.

İçindekiler

    Japon Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

    japon balığı hangi balıklarla yaşar

    Balık beslemek istiyorsanız aklınıza ilk gelen türlerden birisi Japon balığıdır. Fakat ihtişamlı bir akvaryum oluşturmak istiyorsanız farklı türlerdeki balıkları bir arada bulundurmanız gerekiyor. Bunun için de Japon balığı ile yaşayan balıkları tercih etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde ortaya hiç istemediğiniz manzaralar çıkabilir. Aşağıdaki listeden Japon balığı hangi balıklarla yaşar görebilirsiniz.

    • Zebra Danio
    • Dev Danio
    • Beyaz Bulut Dağıt Balığı
    • Bristlenose Pleco
    • Çöpçü balığı
    • Kedi Botia (Gölet Çoprabalığı)
    • Plati balığı

    Yukarıdaki balıkları Japon balığı ile aynı akvaryumda besleyebilirsiniz. Bu balıklar arasındaki en önemli ortak özellik aynı su koşullarında yaşayabilmeleridir. Birbirleriyle uyum sağlayabilmeleri de aynı akvaryum içerisinde yaşayabilmelerine yardımcı oluyor. Japon balığı hangi balıklarla yaşar konusunda bu balıkların yavrulama durumlarına dikkat etmelisiniz. Çünkü yavru balıkların büyük balıklara yem olma ihtimali çok yüksek.

    Zebra Danio

    zebra danio

    Zebra danio Japon balığından ufak olmasına rağmen hızına güvenir. Aynı su sıcaklıklarında rahatlıkla yaşayabilirler. Gruplar halinde bulundurulursa kendilerini daha güvende hissederler.

    Dev Danio

    dev danio

    Bu balıklar Zebra Danio’nun en büyük akrabalarıdır. Zebralardan biraz daha agresif olmalarına karşın gruplar halinde tutulmalarını öneriyoruz. Fakat kendileri için yeteri kadar alan bulunmazsa strese girerler. Bu yüzden onlara büyük bir akvaryum hazırlamalısınız.

    Beyaz Bulut Dağı Balığı

    beyaz bulut dağı balığı

    Beyaz Bulut Dağı balığı küçük bir balıktır. Fakat onu Japon balığı hangi balıklarla yaşar konusunda bu kategoriye sokan özelliği hızıdır. Hızı sayesinde Japon balığına yem olmaz ve onunla birlikte yaşayabilir.

    Bristlenose Pleco

    bristlenose pleco

    Dünyadaki en yaygın yanlış kanılardan birisi de Bristlenose Pleco’nun Japon balığıyla bir arada yaşayamayacağı ve sürekli kavga edeceğidir. Bu durumun yaşanmasına sebebiyet veren şey akvaryumda yeteri kadar yem bulunmamasıdır. Eğer iki balığa da yetecek kadar yem verirseniz sorunsuz bir şekilde birlikte yaşarlar.

    Çöpçü balığı

    çöpçü balığı

    Japon balığı ile yaşayan balıklara en uygun örnek Çöpçü balığıdır. Tamamen sakin ve kendi halinde takılan bu balıkları Japonlarınızla aynı akvaryumda bulundurmakta hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

    Kedi Botia (Gölet Çoprabalığı)

    kedi botia

    Kedi Botiayı beslemek her ne kadar kolay olmasada akvaryumun dip kısımlarında beslenen bu balıklar Japon balıklarınız için harika bir akvaryum arkadaşıdır.

    Japon Balığı ile Lepistes Yaşar Mı?

    Akvaryumun en popüler iki balığı olan Japon balığı ile Lepistesin aynı akvaryum içerisinde yaşayıp yaşayamayacağı konusunda bir çok yanlış bilgi var. Öncelikle Japon balığı sopuk suyu severken Lepistesler daha ılık suları sever. Fakat Lepistes Japon balığının yaşadığı su sıcaklıklarında da yaşayabilir. Bunun yanı sıra iki balığın da agresif olmadığı düşünülür. Bu bir bakıma doğru olsa da aslında iki balık için de tehlikeli bir durumdur.

    Hem Lepistes hem de Japonlar yüzgeç ısırırlar. Bu yüzden iki balıktan biri diğerinin yüzgecini ısırarak ona zarar verebilir ve ölümüne neden olabilir. Agresif olmayan barışçıl türler olarak adlandırılsalar da bu özelliklerinden dolayı Japon balığı ile Lepistes bir arada yaşamaz.  

    Japon Balığı Hangi Balıklarla Yaşayamaz?

    Japon balığı hangi balıklarla yaşar öğrendik fakat onların hangi balıklarla yaşayamayacağını henüz bilmiyoruz. Japon balığı ile yaşayan balıklar harika bir ahenk oluşturup uyum içerisinde birlikte yaşayabilirken bazı balık türleri agresif yapılarından dolayı asla Japonlarla bir arada tutulmamalıdır. Peki Japon balığı hangi balıklarla yaşayamaz?

    • Agresif barblar
    • Afrika çikletleri
    • Büyük çiklet balıkları

    Japon balığınızı mutlaka yukarıdaki balık türlerinden uzak tutun. Agresif balıklar kendileriyle aynı ortamda bulunan diğer türlere saldırarak büyük zararlar verebilirler. Doğadaki “büyük balık küçük balığı yer” kuralında olduğu gibi büyük çikletler Japon balıklarınızı rahatlıkla öldürebilirler.

    Lütfen Japon balığı hangi balıklarla yaşar konusunda sahip olduğunuz tecrübelerinizi yorumlar kısmında paylaşın. Bu sayede sizler de akvaryum hobiciliğinde amatör olan kişilere yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 35578 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor