Japon Balığı Kaç Gün Aç Kalır?

Japon Balığı Kaç Gün Aç Kalır?

Akvaristliğe merak salan ve Japon balığı hakkında bilgi almak isteyen kişilerin Japon balığı kaç gün aç kalır sorusunu sorduğunu duyar gibiyiz. Tatile gittiğinizde ya da onu beslemeyi unuttuğunuzda açlığa ne kadar dayanabileceğini öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İçindekiler

    Japon Balığı Kaç Gün Aç Kalır?

    japon balığı kaç gün aç kalır?

    Balık besleyen kişilerin balığını beslemeyi unutması çoğu zaman karşılaşılabilen bir durumdur. Günlük hayatın stresi ve yorgunluğu arasında balığınıza yem vermeyi unutmuş olabilirsiniz. Bu durum her ne kadar onun için kötü bir ihmal olsa da balığınızın yem yemeden bir müddet daha yaşayabileceğini söyleyerek içinizi rahatlatalım. Bakalım Japon balığı kaç gün aç kalır?

    Boy

    Gün

    Küçük Japon balığı (3-6 cm)

    5-7 gün

    Orta boy Japon balığı (7-14 cm)

    8-11 gün

    Japon balığı en büyük boy (15-22 cm)

    12-15 gün

    Japon balığı 8-14 gün arası kaç kalabilir. Bundan dolayı kısa süren tatilleriniz esnasında onların aç kalmasıyla ilgili endişe etmenize gerek yoktur. Fakat Japon balığı özellikleri onu açlığa dayanıklı kılsa da bu onu aç bırakabileceğiniz anlamına gelmiyor. Özellikle uzun süreli tatillerinizde siz yokken ona yem verebilecek güvenilir bir kişiden yardım istemenizi tavsiye ediyoruz. Japon balığı kaç gün aç kalır öğrenmeden onu aç bırakmamalısınız.

    Küçük Japon balığı

    Japon balığı kaç gün aç kalır sorusunda küçük Japonlara 5-7 gün aç kalabileceklerini söylemiştik. Bunun nedeni daha küçük bir vücut yapısına sahip oldukları için tüketmeleri gereken besin miktarının daha fazla olmasıdır. Yeteri kadar besine ulaşamadıkları taktirde daha kısa sürede hayatlarını kaybedebilirler.

    Orta boy Japon balığı

    Orta boy Japon balıkları küçük olanlara nazaran daha dayanıklıdır. Bu sayede açlığa onlardan birkaç gün daha fazla dayanabilirler. Bu noktadan itibaren tükettikleri besinleri yavaş yavaş vücutlarında depolama eğilimi göstermeye başlarlar. Bunu 8 ila 11 güne kadar devam ettirebilirler.

    Büyük boy Japon balığı

    Büyük Japon balığı kaç gün aç kalır endişe etmenize gerek yok. Akvaryum içerisinde buldukları hemen hemen her şeyi tüketerek siz onlara yem vermeseniz bile 2 haftaya kadar dayanabilirler.

    Japon Balığı Aç Kalırsa Ne Olur?

    Japon balığı cinsi açlığa dayanıklı dedik ancak bu hiçbir şey yemedikleri anlamına gelmiyor. Japon balığına yem vermediğinizde onun bu kadar uzun bir süre açlığa dayanabilmesinin altında ufak bir sır yatıyor. Peki oldukça obur bir iştaha sahip Japon balığı aç kalırsa ne olur?

    • Akvaryumdaki bitkileri yiyebilirler.
    • Akvaryum kumundaki böcek ve kurtçukları yerler.
    • Alg tüketirler.

    Japon balığı aç kalırsa akvaryum içerisinde bulunan diğer besin maddelerini tüketecektir. Bu besin maddeleri akvaryumunuzu dekore etmek için kullandığınız canlı bitkiler olabileceği gibi su içerisinde oluşan algler ve kumdaki kurtçuk ve böcekler de olabilir. Buradan anlaşıldığı üzere Japon balığının açlıkla uzun bir süre mücadele edebilmesinin nedeni adeta bir yağmacıya dönüşerek önüne çıkan her şeyi yemesidir.

    Pet_Paw 13590 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor