Japon Balığı Nasıl Çiftleşir?

Japon Balığı Nasıl Çiftleşir?

Japon balıklarını severek ve hayranlıkla besliyoruz ama Japon balığı nasıl çiftleşir hakkında çoğumuz yeteri kadar bilgi sahibi değiliz. Yavruların yumurtadan çıkış anını büyük bir heyecanla beklerken bu olayın arkasında nasıl bir döngünün yaşandığını öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İçindekiler

    Japon Balığı Nasıl Çiftleşir?

    japon balığı nasıl çiftleşir

    Balıklar üremek için çiftleşmeye ihtiyaç duyar. Bazı balık cinsleri yavrularını canlı olarak doğururken bazıları ise yumurtlar. Hatta deniz atlarında erkeğin doğum yaptığını bile duymuş olabilirsiniz. Yaşamlarının doğal döngüleri sonucu çiftleşerek üremeye ve nesillerini devam ettirmeye ihtiyaç duyan Japon balığı nasıl çiftleşir beraber öğrenelim.

    Japon balığı dişinin yumurtalarını bırakmasından sonra erkeğin spermini yumurtalar üzerine salarak döllemesi yoluyla çiftleşir. Japon balığı dişi erkek çiftleşmesini yakından takip etmeseniz bile yumurtaları gördüğünüzde onların çoktan döllendiğini tahmin edebilirsiniz. Japon balığı nasıl çiftleşir konusunda en çok dikkat etmeniz gereken nokta yumurtalar bırakıldıktan sonra dişi ve erkeği farklı bir akvaryuma almanız gerektiğidir.

    Japon Balığı Ne Zaman Çiftleşir?

    Japon balığının soğuk su koşullarını daha çok sevdiğini biliyoruz. Fakat bu şartlarda çiftleşmezler. Suyun soğuk olması yumurtaların çatlamasını ve doğan yavruların hayatta kalmasını engeller. Bu yüzden çiftleşmek için en uygun anı beklemektedirler. Peki Japon balığı ne zaman çiftleşir?

    Japon balığı çiftleşmek için bahar sonu ve yaz başı dönemlerini bekler. Havaların ve suyun biraz daha ısınmasıyla birlikte vücudu daha hareketli hale gelir ve artık üreme zamanının geldiğini anlarlar. Japon balığı çiftleşmesi için akvaryum ortamında bu koşulların yapay olarak sağlanması mümkün olsa da Japon balığı ne zaman çiftleşir konusunda doğal döngüyü bozmamak adına hazır olduklarında çiftleşmelerini sağlamanızı öneriyoruz.

    Japon Balığı Nasıl Ürer?

    Japon balığı nasıl ürer sorusu bir çok kişinin kafasını karıştırıyor. Konu balıklarda üreme olduğunda balıklar için birden fazla yol bulunsa da Japon balığı bunlardan en ilginç olanını seçmiştir. Sanılanın aksine dişi Japon balığı hamile kalmaz.

    Dişi Japon balığı baharın sonu ve yazın başına doğru suların ısınmasıyla birlikte yumurtalarını bırakır. Akabinde erkek Japon balığının yumurtaları döllemesiyle birlikte Japon balığı üremesi gerçekleşir. Japon balığı nasıl ürer konusunda diğer balıklara benzememeleriyle ön plana çıkarlar.

    Pet_Paw 4942 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor