Japon Balığı Nasıl Üretilir?

Japon Balığı Nasıl Üretilir?

Balık beslemenin yanında üretmek de bir hobidir. Japon balığı nasıl üretilir en çok ilk defa balık üretimi gerçekleştirecek kişilerin aklındaki sorudur. Bu yazımızda sizlere adım adım Japon balığı üretmenin yollarını anlattık.

İçindekiler

    Japon Balığı Nasıl Üretilir?

    japon balığı nasıl üretilir

    Japon balığı nasıl çiftleşir konusundan sonra en çok üretim merak edilir. Japon balığı üretimi gerçekleştirmek istiyorsanız bunu sağlıklı bir şekilde yapabilmeniz için aşağıdaki listeyi adım adım takip ederek başarıyla ulaşabilmeniz mümkündür. Japon balığı nasıl üretilir merak ediyorsanız hazırladığımız listeyi dikkatli bir şekilde okumalısınız.

    1. Doğru ortamı hazırlayabilmek için balıklarınızı aylar öncesinden alın.
    2. Akvaryum koşullarını iyileştirmeye başlayın.
    3. Doğru su koşullarını ayarladığınızdan emin olun.
    4. Suyun tam anlamıyla oturması uzun bir zaman alabileceği için üretimden önce bu aşamayı gerçekleştirmelisiniz.
    5. En az 75 litre hacme sahip bir akvaryum kullanmalısınız.
    6. Akvaryumun için doğal görünümlü bir Japon balığı habitatına çevirebilirsiniz.
    7. Hazır yemlerin dışında canlı yemler kullanmaya başlayın. Bu onlara baharın geldiğini hatırlatacaktır.
    8. Bahar koşullarını akvaryumda taklit edin. Üretimden önce suyun ısısını düşürerek onlara kış koşullarını anımsatabilirsiniz. Ardından suyu tekrar yavaşça ısıtarak baharın geldiğini anlamalarını sağlamanız mümkündür.
    9. Suyu devir daim yaptırın. Her gün %20 kadar suyu akvaryumdan alarak tekrar aynı miktarı ekleyin. Eklediğiniz suyun akvaryum koşullarına uygun olduğundan emin olun.
    10. Çiftleşmeden birkaç hafta önce akvaryumun içine bir cam koyarak balıkları ayırın. Bu sayede birbirlerine ulaşamadıkları için çiftleşme istekleri daha da artacaktır.
    11. Çiftleşme gerçekleştikten sonra ebeveynleri başka bir akvaryuma alın. Aksi taktirde yumurtaları yiyebilirler.

    Japon balığını doğal ortamını taklit ederek sağlıklı bir şekilde üretmek için yukarıdaki adımları sırasıyla taklit edebilirsiniz. Japon balığı yumurtası kaç günde çıkar konumuzdan yumurtaların ne zaman çatlayacağını öğrenebilirsiniz. Japon balığı nasıl üretilir konusunda yumurtaların durumunu kontrol etmek önemlidir.

    Japon Balığı Yumurtası Nasıl Bakılır?

    Dişi Japon balığının yumurtalarını bırakmasının ardından erkeğin de yumurtaları döllemesiyle birlikte kuluçka dönemi başlar. Bu dönem içerisinde yavrular yumurta içerisinde gelişmeye ve büyümeye devam eder. Yumurtadan çıkma zamanları gelene kadar uygun koşullarda bulunmaları esastır. Peki Japon balığı yumurtası nasıl bakılır?

    • Ebeveynleri ayrı bir akvaryuma alın.
    • Su koşullarını kontrol altında tutun.

    Japon balığı yumurtasına bakmak için yapmanız gereken şeyler ebeveynleri başka bir akvaryuma almak ve su koşullarını sabit tutmak. Eğer dişi ve erkek yumurtalar ile aynı akvaryum içerisinde bulunursa yumurtaları yiyebilirler. Su koşullarında meydana gelen değişiklikler ise yavruların doğmadan ölmesine yol açabilir. Japon balığı yumurtası nasıl bakılır merak ediyorsanız forum sayfamızda daha ayrıntılı yardım alabilirsiniz.

    Japon Balığı Yavrusu Nasıl Olur?

    Japon balığı nasıl üretilir merak eden ve bu işe ilk defa başlayan kişileri bekleyen en önemli sınav yumurtaların çatlamasıyla başlıyor. Yumurtalar çatladıktan sonra dünyaya gelen yavrular hakkında bilgi sahibi değilseniz yavruların bir kısmını ya da tamamını kaybetme ihtimaliniz de bulunuyor. Bakalım Japon balığı yavrusu nasıl olur.

    Japon balığı yavrusu yumurtadan ilk çıktığında 4.5mm boyutunda olur. İlk başlarda oldukça minik bir vücuda sahip olmalarına karşın birkaç gün içerisinde boyutlarının arttığını görebilirsiniz. Japon balığı yavrusu nasıl olur konusunda ilk doğduklarında sudaki alglerle ya da özel yavru yemleriyle beslenirler. Japon balığı nasıl üretilir merak ediyorsanız yavrular hakkında bilgi sahibi olmak üretimde daha başarılı olmanızı sağlayacaktır.

    Japon balığı nasıl üretilir sorusuna yorumlar kısmında yanıt vererek tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede meraklı akvaristlerin aklındaki diğer soruları da yanıtlayarak onlara yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 766 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor