Japon Balığı Uyur Mu?

Japon Balığı Uyur Mu?

Canlıların dinlenmek için uyuduğunu biliyoruz fakat konu balıklar olduğunda büyük bir bilgi kirliliği var. Japon balığı uyur mu sorusu hakkında doğru bilinen yanlışları düzeltmek ve sizleri bilgilendirmek adına bu makalemizi hazırladık.

İçindekiler

    Japon Balığı Uyur Mu?

    japon balığı uyur mu

    Sürekli yüzen balıkların da dinlenmeye ihtiyacı vardır. Akvaryum içerisinde bulunan balıkların zaman zaman hareketsiz bir şekilde yavaşça süzüldüklerini görmüşsünüzdür. Enerjilerini toplamak için hareketlerini minimuma indiren balıkların uyuyup uyumadığı en çok merak edilen sorulardan birisidir. Peki Japon balığı uyur mu?

    Japon balığı uyur mu sorusu Japon balığı hakkında bilgi edinmek isteyen herkesin sorduğu bir sorudur. Balıkların göz kapağı olmadığı için onların uyumadığını düşünebilirsiniz fakat Japon balıkları uyur. Sarf ettiği enerjiyi yeniden kazanmak ve daha dinç hale gelmek için Japon balığının uyumaya ihtiyacı vardır.

    Japon Balığı Nasıl Uyur?

    Dinlenebilmek ve enerjilerini tekrar toplayabilmek adına uykuya ihtiyaç duyan balıkların bunu nasıl yaptığı konusunda bir bilgi kirliliği var. Doğada uyurken diğer balıklar tarafından yenme tehlikesiyle karşı karşıya kalacakları için diplerdeki kuytu yerleri arayan balıkların bunu akvaryum içerisinde nasıl yaptığını merak etmeniz doğaldır. Japon balığı nasıl uyur merak eden çoğu kişi karşılaştıkları manzarayı yanlış anlayabiliyor.

    Japon balığı akvaryumun alt kısımlarında ya da dekorların bitişiğinde, kafası hafifçe aşağı doğru bakar halde uyur. Göz kapakları olmadığı için onların uyuyup uyumadığını anlamak zordur. Bundan dolayı hareketlerini gözlemeniz gerekir. Japon balığı uyurken hareketlerini minimuma indirir ve adeta suda süzülür bu yüzden onu hareketsiz bir şekilde gördüğünüzde öldüğünü düşünmenize gerek yoktur.

    Japon Balığı Kaç Saat Uyur?

    Vücudumuzun yeteri kadar dinlenebilmesi için 7-8 saatlik bir uykuya ihtiyaç duyuyoruz. Fakat bu süre gün içerisinde ne kadar yorulduğumuza bağlı olarak değişebiliyor. Ancak balıklarda bu durum böyle değil. Sürekli su içerisinde hareket halinde olması gereken balıkların dinlenebilmeleri için insanlardan daha fazla uykuya ihtiyacı var. Bakalım Japon balığı kaç saat uyur?

    Japon balığı 8-12 saat uyuyabilir. Japon balığı özelliklerinden biri de rahat bir şekilde uyuyabilmesi için tamamen ışıksız bir ortama ihtiyaç duymasıdır. Japon balığı kaç saat uyur konusunda 8 saatten az süren uyku düzeninde balığınızın bir takım olumsuz etkilerle karşılaşması mümkündür.

    Pet_Paw 13134 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor