Kedi Çip Fiyatı Ne Kadar?

Kedi Çip Fiyatı Ne Kadar?

Kedilerin ne kadar sık kaybolduğunu ve evden kaçtığını biliyoruz. Bu durumda bizlere oldukça faydalı olacak ve son günlerde pek çok kişiden duyduğumuz bir konu ise kedilere takılan çipler olmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından evcil hayvanlarımıza çip takılma zorunluluğu getirilmiştir. En sık merak edilen soruların başında ise kedi çip fiyatı ne kadar gelmektedir. Yazımızda kediler için çip özelliklerini,fiyatlarını  ve detaylarını sizlerle paylaşacağız.

İçindekiler

    Kedilere Çip Nasıl Takılır?

    Kediler özellikle köpeklere nazaran evden sıklıkla uzaklaşan ve ömürlerinde ortalama 2 kez kaybolan canlılardır. Mikroçipin içerisinde bir kod sayesinde ve kedimizin kimlik bilgileri bu ortak veri sistemine aktarılır. Burada kayıtlı kalarak kedimizin kimliğini tespit edilmesinde ya da köpeğimiz kayıp olduğunda, çalındığında ulaşmamız için bize oldukça faydalı bir şekilde yol gösterebilir. Bir diğer yanlış bilgi ise mikroçiplerin içerisinde GPS şu an için yoktur. Sadece kedimize ait bilgilerin bir veri tabanına aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Dolayısıyla evcil hayvanımızı takip etmemizi sağlayacak bir sistemi kesinlikle bulunmamaktadır. Kedilerin ense kısımlarına enjekte edilerek çip takılma işlemi gerçekleştirilir.

    Kedilere Çip Takılması Zararlı Mı?

    Kedimize çip takılırken bir nevi aşılama yöntemi gibi kendisine enjekte edilir. Deri altına nüfus eden bu kapsülü hayvanımızın hissetmesi ya da canının yanması mümkün değildir.

    Ayrıca Tarım ve Orman bakanlığı tarafından ülkemizde yeni zorunlu haline getirilen bu uygulama Avrupa ülkelerinde yıllardır zorunlu bir uygulamadır. 2004 tarihinden itibaren AB ülkelerine seyahette bulunacak evcil hayvanlarımızın mikroçipi olması zorunludur. Kedi çipinin zararlı olabilecek yanlarını daha önceki kedi çipi zararlı mı yazımızda incelemiştik.

    Kedi Çip Fiyatı Ne Kadar?

    Türkiye’de pek çok şehirde veterinerlik hizmetleri arasında fiyat farklılıkları söz konusudur. Hatta bazı belediyeler bu işlemi kediler için ücretsiz de gerçekleştirmektedir. Eğer ki özel bir klinikte yaptırmayı tercih ediyorsanız bunun bedeli ise ortalama 150- 225 TL arasında değişiklik göstermektedir.

    Kedilere Çip Kaç Aylıkken Takılır?

    Yeni geçilen uygulama sebebiyle 12 aylığa gelmeden kedilere çip takılması zorunlu hale getirilmiştir. Böylelikle sahipli hayvanların sokağa atılması ve sahipsiz kalmasının önüne geçilecektir.

    Kedi Çipi Nasıl Kullanılır?

    Kedi çipi bir enjektör aracılığı ile hayvanın deri altına yerleştirilir. Mikroçip bir kez takıldıktan sonra ömür boyu kullanılır ve tekrar yenilenmesine gerek kalmaz. Evcil hayvanınız kaybolduğu zaman sokak hayvanlarının bakım evlerinin ve veteriner kliniklerinin sistemlerinde ortak bir alanda bilgiler yer alacaktır.

    Pet_Paw 1037 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor