Kedi Kısırlaştırma Ücreti

Kedi Kısırlaştırma Ücreti

.

Kedi kısırlaştırma ücreti, veterinerlik hizmetleri ücretleri arasında kedi ebeveynlerinin en pahalı bulduklarından birisidir. Evcil hayvan sahibi olup kendine can dostu edinmek isteyen pek çok kişinin tercihi kedilerdir. Kediler insanlarla yaşamaya oldukça alışkın, apartman hayatına kolayca uyum sağlayabilen canlılar oldukları için birçok evin en sevimli üyesi olmaya devam etmektedirler.

İçindekiler

    Kedilerin insanlarla mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için tüm ihtiyaçlarını sağlamak gerekiyor. Üremeye oldukça yatkın olan kediler, yetişkinliklerinin ilk anından itibaren çiftleşme eğilimleri gösteriler. Kimi zaman fazla doğum sebebiyle kimi zamanda yaşam konforunu artırmak için kediler kısırlaştırılmak istenebilir.

     

    Dişi Kedi Kısırlaştırma Ücreti

    İstenmeyen gebelikleri önleyebilmek için dişi kediler kısırlaştırılabilir. Ayrıca dişi kedilerin kısırlaştırılması yumurtalık ve uterus hastalıkları riskini ortadan kaldırarak kedilerin yaşam süresini artırır. Evcil kedilerin kısırlaştırılması yaşam konforlarında önemli bir artış yaşatacaktır.

    Dişi kedi kısırlaştırma ücreti yaklaşık olarak 1800-2000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Kısırlaştırma esnasında kedinizde bazı komplikasyonlar oluşursa ve bu komplikasyonları düzeltebilmek için farklı müdahale teknikleri uygulanması gerekirse daha yüksek bir fatura ile karşılaşabilirsiniz.

     

    Erkek Kedi Kısırlaştırma Ücreti

    Kedileri kısırlaştırırken cinsiyetine göre farklı operasyonlar yapılır. Erkek kedileri kısırlaştırmak dişilerden daha kolaydır. Bu nedenle erkek kedi kısırlaştırma ücreti dişi kedilere göre daha uygundur. Erkek kedi kısırlaştırma işlemini ortalama olarak 1000-1300 TL civarına yaptırabilirsiniz.

    Erkek kediler kısırlaştırıldığında saldırgan davranışlarında azalma görülür. Böylece kısırlaşmış kediler daha az kavgaya karışır. Son yıllarda erkek kedilerin üreme sisteminde kanser oluşması yaygınlaşmıştır. Kısırlaştırma sayesinde üreme sistemi hastalıklarına yakalanma riski azalmış olur. Kedinizin sağlığının kapsamlı olarak güvende olmasını istiyorsanız kedi sigortası yaptırabilirsiniz.

     

    Yavru Kediler Kaç Aylıkken Kısırlaştırılır?

    Kediler henüz yavruyken kısırlaştırılabilirler. Cinsel olgunlukları tamamlanmadan kısırlaştırmak, kedi ebeveynleri açısından verilmesi gereken önemli kararlardan birisidir. Eğer kedinizin üreme ihtiyacıyla uğraşmak istemiyorsanız veterinerinizle görüşüp zaman geçmeden kısırlaştırma kararı verebilirsiniz. Yavru kedi kısırlaştırma işlemi genelde yavrular 6 aylık olduğunda yapılır. Ancak veteriner yanıtına göre bu süreyi çok daha erken tarihlere çekebilirsiniz.

    Siz de evinizde minik patileriyle neşe saçacak birileri olsun istiyorsanız buradan sahiplendirilmeyi bekleyen kedileri listeleyebilirsiniz.

    Pet_Paw 1296 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor