Kedi Piresi İnsana Geçer Mi?

Kedi Piresi İnsana Geçer Mi?

.

Evcil hayvan denilince akla ilk gelen tartışmasız kedi veya köpek oluyor. Sahiplendiğimiz Kediye ne kadar dikkat edersek edelim bazen istenmeyen durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu yazımızda sıkça sorulan kedi piresi nasıl bulaşır ve kedi piresi insana geçer mi? sorularını yanıtlayacağız.

İçindekiler

    Kedi Piresi Nasıl Bulaşır?

    Pireler hayatta kalabilmek için konak bir canlıya ihtiyaç duyarlar. İşte kedi piresi de adından da anlaşılabileceği gibi hayatta kalabilmek için kedinize musallat olabilir.

    Nereden Bulaşır?

    • Kedinizi dışarıya çıkarıyorsanız,
    • Evinizi bahçeyle iç içeyse,
    • Hatta kediniz ayakkabılarınıza dokunuyorsa

    Kısacası dışarıyla bir şekilde temas halindeyse kedinizin kedi piresi kapma ihtimali var. Bu durumu önlemek için kedinizin aşılarını ve damlalarını düzenli olarak yaptırmalısınız. 

    Peki aldığınız tüm önlemlere rağmen kedinize pire bulaştıysa ne yapmalısınız? Bu kedi piresi insana geçer mi? işte cevabı:

    Kedi Piresi Nasıl Temizleniyor?

    Kedinizde pire olduğunu fark ettiğiniz an harekete geçmenizi öneririz çünkü pire hızlıca üreyerek ciddi sorunlara sebep olabilir. Yapmanız gereken en doğru şey kediyi bir veterinere götürmek olacaktır. Fakat veterinere o an gidemiyorsanız 2.  bir yol olarak pire damlası alıp kendiniz uygulayabilirsiniz.

    Kedi Piresi İnsana Geçer Mi?

    Kedi piresinin insana geçtiğine dair pek çok yanlış bilgi bulunmaktadır.Bu durum biz kedi sahiplerini de oldukça endişelendirmektedir. Eğer ki evimizde beslediğimiz kedimizin rutin aşıları yapıldıysa özellikle parazit aşısı tam ise korkmamızı gerektirecek bir durum yoktur.

    Kedi piresinin insana geçmesi söz konusu dahi değildir.Doğal olarak kedimizde pire görünce bizi de rahatsız etmesi ve psikolojik olarak huylandırması çok normaldir ancak bu bize bulaştığı anlamına gelmez. Eve sıçradığı durumlar söz konusudur ancak pirelerin yaşaması için canlı hayvan derisine ihtiyaç duyar.

    İnsana geçtiği bilinen pire türü farklıdır ve kum piresi olarak bilinmektedir. Kedi piresi ile kum piresi birbirine karıştırılmamalıdır.

    Pet_Paw 817 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor