Kedi Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir?

Kedi Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir?

.

Evlerinde kedi besleyen insanlar daha iyi bilir ki; kedi tuvalet kokusu zaman zaman tahammül edilemez bir hale gelir. Kedi sahiplenmek isteyen pek çok kişi sırf bu yüzden çekimser davranmaktadır. Ev içerisinde koku olması ve bunun kalıcığı epey rahatsız edici bir hal almaktadır. Ancak günümüzde farklı pek çok yöntem ile bu sorunu çözümlemek mümkündür.

İçindekiler

    Kişiler bu kokudan kurtulmak adına çoğu zaman farklı yöntemler denese de sonuç başarılı olmayabilir. Üzülmeyin! Kokudan kurtulmanız için bazı yöntemler mevcut.

    Kedilerin Tuvalet Alışkanlıklarıyla İlgili Detaylar

    Kediler tuvalet ihtiyaçlarını kendi başlarına yapabilirler. Ancak söz konusu temizleme faslı olduğu zaman bütün sorumluluk sizlere ait olur. Sık periyotlarla temizlik yapmanız kedi tuvalet kokusundan bir an evvel kurtulmanız için gerek duyulan ilk şarttır.

    Sırf bu kötü koku sebebiyle pek çok insan evine kedi almak istemez. Aslında uygulaması basit olan birkaç teknikle evde bu kokuyu ortadan kaldırma şansınız var.

    Kedi Tuvalet Kokusu Giderme Yöntemleri

    Tuvalet kokusundan arınmak için geçeceğiniz  sürecin sizi yıpratmaması adına biraz sabırlı olmanız gerekir. Basit birkaç yolla kedi tuvalet kokusu korkulu rüyanız olmaktan çıkar. Bu yolları kısa bir şekilde listelemek gerekirse;

    • Kedi kumu fiyat bakımından oldukça ucuz malzemelerdir. Tabii ki her gün değiştirmek sizi zorlayabilir. Her gün olmasa bile haftada en az bir kere kedi kumunu değiştirmeniz tavsiye edilir.
    • Kedinin tuvaletinin dağılmaması ve kokunun yayılmaması için temizleme işlemi sırasında kedi kumu küreği kullanmanız gerekir. Aksi takdirde kedi tuvalet kokusu peşinizi bırakmaz.
    • Evcil hayvan besleyen kişiler için tasarlanmış olan dezenfektanlarla tuvalet alanını sterilize etmelisiniz. Ayrıca kumu dökmeden önce de alanın kuru olduğundan emin olmalısınız. Islak koymanız durumunda ürünler de etrafa kötü koku yayabilir.
    • Tuvalet kabını yıpranmaya başladığı an değiştirmelisiniz. Kedilerin patileriyle tuvalet kabına açtığı çiziklerin arasına idrar kaçması ortaya kalıcı kokuların çıkmasına neden olur.
    • Kum kabını kapalı alan yerine havadar bir alana koyarsanız sürekli hava alacağı için kötü kokuların oluşumu engellenir ve bu sorunun önüne geçilmiş olur.

    Sizlerinde diğer kullandığı yöntemler varsa bizlere yorumlardan bildirebilirsiniz.

    Pet_Paw 775 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor