Kedi Tüyü Zararlı Mı?

Kedi Tüyü Zararlı Mı?

.

Kedi sahiplenmek isteyen birçok kişi kedi tüyü zararlı mı korkusuyla bu fikrinden vazgeçmektedir. Rengarenk ve desen desen tüyleriyle çok sevimli görünen kediler bazı kişilerde sağlık kaygılarına sebep olabilmektedir. Bu nedenle uzun yıllardır bu konu üzerinde tartışılmış ve farklı konular ileriye sürülmüştür.

İçindekiler

     

    Kedi Tüyü Zararlı Mı?

    Sevimli kedilerin yumuşacık tüylerini okşamak kadar keyifli bir şey yoktur. Her halleriyle etraflarına huzur ve mutluluk saçan kediler, bulundukları evin adeta enerjisini değiştirirler. Kedi sahiplenmek bambaşka bir deneyimken kedi tüyü zararlı mı kaygısı nedeniyle birçok kişi kedi sahiplenme fikrinden vazgeçebiliyor.

    Sanılanın aksine kedi tüyü insan sağlığına zararlı değildir. İnsan sağlığına zararlı olarak düşünülmesinin de belli başlı nedenleri mevcuttur. Alerjisi olan kişiler kedi tüyünde bulunan alerjenlerden etkilenerek alerjik reaksiyonlar gösterdiklerinden kedi tüyü sağlığa zararlıdır gibi bir inanış ortaya çıkmıştır. Oysaki kedi tüyü zararlı değildir; yalnızca alerjisi olan kişilerin bazen alerjisini tetikleyebilir. Astım hastası olan kişiler bu nedenle kedilere yaklaştıklarında hapşırabilirler veya nefes darlığı hissedebilirler.

     

    Kedi Tüyü Bebeklere Zararlı Mı?

    Halihazırda kedi sahibi olan kişiler yeni doğacak bebeklerinin sağlığını kediler yüzünden tehlikeye girmesini istemezler. Bu endişenin sebebi halk arasında dolaşan yanlış bilgilerdir. Kedi tüyü bebeklere zarar vermez.

    Kedi tüyü bebeklere zarar vermediği gibi kediler onların en yakın dostu olur. Evde evcil hayvanlarla birlikte büyüyen çocuklar diğer çocuklara göre daha sorumluluk sahibi, paylaşımcı ve özgüvenli olurlar. Bu nedenle hiç kimse kedi tüyü zararlı mı endişesiyle kedi sahiplenme fikrinden vazgeçmemelidir. Vakit kaybetmeden bir kedi sahiplenip kedi isimleri arasından ona en yakışanı seçebilirsiniz.

     

    Kedi Tüyü Yutunca Ne Olur?

    Halk arasında kedi tüyü yutunca kist oluşur inanışı mevcuttur. Oysaki bu tamamen yanlış bir kanıdır. Bu konu hakkında yapılan tüm bilimsel araştırmalar kedi tüyü yutunca insan vücudunda kist oluşmadığını kanıtlamıştır.

    Kedi tüyü yutulduğunda kist oluşmaz. Kistlerin sebepleri parazitlerdir. Eğer kedilerin tüy bakımları iyi yapılmaz ve parazitlerle dolu hale gelene kadar kirli bırakılırlarsa tüyleri etrafa parazit saçacaktır. Bu durumda da suçu kedilerde değil kedileri temizlemeyenlerde aramak gerekir.

    Pet_Paw 1070 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor