Kimi zaman kedilerin veya köpeklerin gözlerinin yaşardığını görmeniz mümkün.Bazı zamanlarda da sulandığını görürüz, bunun ağlamadan sayıldığını söyleyebilir miyiz orası meçhul.Bugün sizlerle kedi davranışlarından ağlamayı inceleyeceğiz.Peki, kediler ağlar mı?

İçindekiler

    Kediler Ağlar mı?

    Kedilerin duygu dünyası bizler için çok gizemlidir, fakat kedinizi anlamak için çaba gösterdiğiniz takdirde duygu durumlarını gözlemlemeniz mümkün olabilir.

    Kediler ağlar mı sorusuna gelecek olursak bir kedinin gözlerinde sulanma olması muhtemeldir ancak bu duygusal bir tepki değildir. Kediler, insanlar gibi duygusal bir şekilde ağlamaz diyebiliriz.

    Duygusal olarak ağlamıyor olsalar da kedilerin bir yerleri incindiğinde, canları acıdığında gözlerinin yaşarması mümkün. Fiziksel bir tepki olduğu için de kedilerinizin gözlerinin yaşardığını fark ettiğinizde bir veteriner hekimle görüşmenizi tavsiye ederiz. Genel bir sağlık muayenesi ile fiziksel sorun çözülecektir.

    Kedi Ağlaması Sendromu

    Kediler ağladıkları zaman -ki yukarıda bahsettiğimiz gibi fiziksel acılarda bu tepkiyi veriyorlar- farklı sesler çıkardıkları da gözlemlenebiliyor. Bu sesler stresli olduklarında çıkardıkları seslere oldukça benzerlik göstermektedir.

    Aynı zamanda yalnızca yetişkin kediler değil, yavru kediler de ağlama sesi çıkarırlar. Bu sesler daha çok annelerine yönelik seslerdir ve ben buradayım demek için kullanırlar.

    Yavru kediler, üşüdüklerinde ya da acıktıklarında da ağlama sesi çıkarırlar. Tabii ki, yetişkin kedilerde görüldüğü gibi fiziksel acılar da bu sesleri çıkarmalarını etkiler. Hatta rahatsızlıklarını mimiklerinden bile anlamanız mümkündür.

    Eğer kediniz artık yavru ya da yetişkin değilse, yani iyice yaşlandıysa bu sesleri bilinçsizce çıkarıyor da olabilir. Kedinizi tanımak bu noktada oldukça önemli.

    Kediler Güler mi?

    Pek çok kedi sahibi kedisinin mutlu olduğunda gülümsediğini düşünebilir. Bazı anlarda kediler güler mi sorumuza evet cevabını verebiliriz.Zamanının çoğunu oyun oynayarak ve mutlu bir şekilde mırıldanarak geçiren sevimli dostlarımı gerçekten bulunduğu ortama neşe saçmaktadır. Farklı coğrafyalarda farklı evlerde cinslerine göre değişkenlik gösteren pek çok değişik davranışları söz konusudur.

    Gülümsemeye benzer mimikleri yaptıklarını görmekteyiz. Ancak bu mimikler her zaman mutlulukla ilişkili değildir. Kimi zaman sevdiği bir kokuyu duyumsadığında da kedimiz bir gülümseme hali takınabilir. Özellikle erkek kedilerin gözleri ve mimikleri daha çok belirgindir. Çoğu zaman agresif davranışlar sergileyen minik dostlarımız insanlar gibi sinirlenebilir, tepki gösterebilmektedir. Ancak içinde bulunduğu durumdan memnun ve mutlu olan kedilerimiz genellikle homurdanma, mırıldama ve yumuşak bir noktayı yoğurma şeklinde davranışlar sergilemektedir. Ancak kediler gülmez, gülümsemez.

    Pet_Paw 1487 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor