Kediler Çocuklara Zarar Verir Mi?

Kediler Çocuklara Zarar Verir Mi?

Çocukluğu ailelerin kedilerle yaşamak için bazı sorulara yanıt bulması gerekmektedir, kediler çocuklara zarar verir mi? Kedilerle veya çocuklarla yaşamak için bir diğerinden vaz geçmek zorunda kalmamak aileler için en önemli konuların başında gelmektedir. Kedilerin bazen insanlara karşı sergiledikleri davranışlar çocuklar özelinde de geçerli mi?

İçindekiler

    Kediler Çocuklara Zarar Verir Mi?

    İnsanoğlu Antik Mısır döneminden bu yana kedilerle birlikte yaşıyor. Kedileri evimize aldıktan sonra düşünmemiz gereken temel sorunların başında evimizde yaşayacak diğer canlılar, daha doğrusu kendi kanımızdan olan canılar gelmektedir. Çocuklarımızın kedilere karşı sergileyeceği tutumlar karşısında kediler nasıl yanıt verir, kediler çocuklara zarar verir mi? Kıskançlık, saldırganlık gibi durumlarla kedinizin çocuğunuza zarar verip vermeyeceğini merak ediyorsanız en doğru adrestesiniz.

    Kedilerin çocuklara karşı doğrudan zarar verdiğini düşünmek çok büyük hata olacaktır. Net bir yanıt vermek gerekirse; Hayır, kediler çocuklara zarar vermez. Ancak çocukların kediler üzerinde kuracağı baskı, kedinizin piskolojik olarak kötü durumda olması veya normalden çok daha agrasif bir kediye sahip olmanız kedinin çocuğunuza istemeden de olsa zarar vermesine neden olabilir. Kedilerin çocuklarla iyi veya kötü anlaşmasını etkileyecek en temel farkların başında kedi cinsleri gelmektedir.

    Hangi Kedi Cinsleri Çocuklarla Daha İyi Anlaşır?

    Bazı kedi cinslerinin çocuklarla diğer kedi cinslerine göre çok daha iyi anlaştığını bir önceki başlığımızda belirtmiştik. Çocuklarla daha iyi anlaşan kedi cinsleri temelde temastan hoşlanan, insanlara agrasif yaklaşmayan, ısırma ve tırmalama özellikleri en düşük olan kedilerden oluşmaktadır. Uzun yıllardır evcil yaşayan kedilerin veya çocuklarla ortak olarak büyüyen kedilerin çocuklara zarar vermediğini biliyoruz.

    Sizler için yukarıdaki listede paylaştığımız kedi cinslerinin neredeyse tamamının ortak özelliği insanlarla uzun süredir iyi anlaşmaları ve temastan diğer kedilere göre çok daha az nefret etmeleridir. Kediler çocuklara zarar verir mi sorusuna net bir yanıt arıyorsanız kedi ve çocuk küçük yaştan itibaren birlikte büyüdüğünde çok daha iyi anlaşabilir ve cinsten bağımsız olarak hem çocuğa hem kediye zarar gelmeden yetişkinliğe ulaşabilirler.

    Pet_Paw 775 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor