Kediler En Erken Ne Zaman Hamile Kalır?

Kediler En Erken Ne Zaman Hamile Kalır?

.

Kedi sahiplerinin en çok merak ettiği soruların başında kediler ne zaman hamile kalır sorusu gelmektedir. Bazı olası durumlarda da kediler en erken ne zaman hamile kalır sorusu merak uyandırıyor. Kediniz henüz kısırlaştırılmamış ve dişi ise ne zaman hamile kalacağının yanı sıra hamileliğin oluşması gereken koşulları doğru bilmek hayvanseverler için oldukça önemlidir.

İçindekiler

    Kediler En Erken Ne Zaman Hamile Kalır?

    Kediler en erken ne zaman hamile kaldığı farklılık gösterebilir, ancak dişi kedilerin kızgınlık dönemlerinin başları kedilerin en erken hamile kaldığı zaman olabilir. 4 aylık bir kedi için kızgınlık dönemi başlayabilir ve yaklaşık 20-30 gün sonra kedimizin hamile olduğunu anlamamız mümkündür. Acak veterinerler hekimler kedimizin bu kadar erken bir hamileliği önermezler. Kedimizin henüz tam gelişimini tamamlamaması onun açısından bu süreçte zorluğa sebep olabilir.

    Bu işin ticaretini kötü yapan insanlar genellikle cins kedileri üreme makinesi olarak gördüğü için kediler en erken ne zaman hamile kalır diye merak ediyor olabilirler.Olması gerektiğinden önce kedileri zorla hamile bırakan kişileri Petarkadas.com olarak kınıyoruz.

    Kediler için İdeal Anne Olma Yaş Aralığı Nedir?

    Kediler için ideal anne olma yaşı çok tartışılan bir konu olsa da günümüzde artık bu veteriner hekimler tarafından onaylanmıştır.Veteriner hekimler tarafından bizlere önerilen kediler için ideal anne olma yaş aralığı ve kedinin ideal anne olmak için uygun koşullarını şu şekilde sıralayabiliriz.

    • Dişi kedinin 10.ayını doldurması ve 11. ayından gün almış olması gerekmektedir,
    • Kedimizin ideal anne olması için öncelikli olarak kilosunun ve vücut kondisyonunun uygun olması beklenmektedir,
    • Sevimli dostlarımızın yıllık aşılarının tamamlanmış ve İç- Dış Parazitlerinin yapılmış olması gerekmektedir.

    Tüm bu şartlar sağlandıktan sonra kedimiz için çiftleşme sürecini takip edebilir ve ona uygun koşullarda bir hamilelik süreci yaşaması için destek olabiliriz.

    Kediler 5 Aylıkken Hamile Kalabilir mi?

    Kediler 5 aylıkken Hamile Kalabilir, ancak bu süreç veteriner hekimler tarafından önerilmez. Kedimizin 5 aylıkken hamile kalması erken bir süreç olarak kabul edilir ve bu süreçte çiftleşmemesi açısından özen göstermemiz beklenir

    İdeal süreç hamilelik süreci için en azından 10. ayını tamamlamış olması en sağlıklıdır.

    Kedilerin Hamile Kalabilmesi İçin Kaç Kez Çiftleşmesi Gerekir?

    Kedilerin hamile kalabilmesi için çiftleşme süreci her ne kadar farklılık gösterse de ortalama 3/7 gün arasında bir çok kez dişi ve erkek kedimizi bir araya getirmeliyiz.Bir ya da birçok kez çiftleşme gebelik ile sonuçlanabilir.

    Kediler Kaç Ayda Doğurur?

    Sevimli dostlarımızın hamilelik süreci kediseverleri oldukça heyecanlandırmaktadır. Kedimizin gebe kaldığından emin olduktan sonra kedimizin kay ayda doğuracağını bilmemiz gerekir. Sağlıklı bir gebelik sürecinde 55- 65 gün aralığında değişkenlik gösterebilir.

    Bu süreçte hamile kedimizi sık sık düzenli olarak takip etmemiz de fayda olacaktır.Eğer ki doğum süreci belirtmiş olduğumuz süreyi aşıyor ise uzman bir veterinerden destek almak gerekir.

    Kediler Kaç Yavru Doğurur?

    Kedilerin kaç yavru doğurduğunu bilmemiz için standart hamilelikte ortalama yavru sayısının 4 olduğunu bilmemiz gerekir. Bu yavru sayısının gebelik öncesi kedimizin çiftleştirilme sayısı ile ilgisi olduğu söylenmektedir. Ancak kedilerimizin yavrulama sayısı 4-10 arası değişkenlik gösterebilir.

    Kedilerde Çiftleşek Eşin Önemi

    Scottish Fold gibi kalıtıksal hastalıkları olan kedileri göz önüne aldığımız da, anne adayımızın ne zaman hamile olabileceğini sorgularken Erkek kedinin de bu çiftleşme için hazır olduğunu ve daha önceki tıbbi seceresini de bilmekte fayda vardır.Kedilerde Çiftleşek eşin önemi dişi kedi kadar erkek kedi için de önemlidir.

    Farklı cins kedilerde çiftleşmeler sonucu oluşabilecek durumlar söz konusu olabilir.İki taraf içinde kalıtıksal hastalık bulunabilir veya bambaşka yeni bir hastalık ortaya çıkabilir. Kedinizi mümkün olduğunca aynı cins kedilerle eşleştirmenizde fayda olacaktır.

    Eğer dişi kedinizi çiftleştirmek için sağlıklı bir baba adayı arıyorsanız Petarkadas.com üzerinden Eşbul bağlantısına tıklayarak, kediniz ve doğacak yavrularınız için sağlıklık bir eş bulabilirsiniz.

    Erkek Kediler Ne Zaman Çiftleşir?

    Yukarıda söylediğimiz gibi kedilerde dişi kedinin yaşı kadar erkek kedinin de olgunluk seviyesine ulaşması gerekir.Erkek kedilerde bu olgunluk yaşı 7 ile 11 aylık arasında oluşabilir. Tabi ki bu süreyi etkileyen faktörler mevcuttur. Erkek kedilerin olgunlaşmasında etkili olabilecek faktörler şu şekilde olabilir :

    • Irk
    • İklim
    • Beslenme

    Olgunlaşma sonrasında erkek kediler de çiftleşme zamanı ise 11 ile 12 aylık arasındadır.Sizler bu durumlar için ne düşünüyorsunuz.Kedileriniz ile ilgili farklı bir anınız veya bu konularla ilgili değişik tecrübeleriniz oldumu, bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

    Pet_Paw 974 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor