Kediler Günde Ne Kadar Su İçmeli?

Kediler Günde Ne Kadar Su İçmeli?

.

Su, tüm canlılar için hayati önem taşır. Bunun farkında olan kedi ebeveynleri kediler günde ne kadar su içmeli merak etmektedir. Vücudun en temel ihtiyacı olan suyu kedisinin olması gerekenden az almasını hiçbir anne baba istemez. Bu nedenle olması gereken miktar öğrenilip az içen kediler teşvik edilmelidir.

İçindekiler

    Kediler için suyun önemi çok büyüktür. Sürekli olarak tükürüğüyle kendini temizleyen sevimli tüylüler su sayesinde tükürük üretebilirler. Yaz aylarında vücut sıcaklıklarını dengeleyebilmek için yine suya ihtiyaç duyarlar. Yedikleri mamayı su sayesinde kolayca sindirebilirler. Açıkçası kediler için suyu önemi saymakla bitmez; bu nedenle her kedinin yeterince su tüketmesi sağlanmalıdır.

     

    Kediler Günde Ne Kadar Su İçmeli?

    Kedilerin günlük olarak ne kadar su tüketmesi gerektiği hakkında pek çok farklı çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda uzmanlar kedi ebeveynlerinin ölçümleyeceği günlük hayatla iç içe sonuçlar paylaşmıştır. Kediler günde ne kadar su içmeli sorusunun cevabı kedinin tükettiği mama miktarı baz alınarak hesaplanabilmektedir.

    Uzmanlara göre kediler günde en az yedikleri mama miktarının 4-5 katı su tüketmelidir. Yani yetişkin bir kedi günlük 50 gram mama yiyorsa günde 200-250 ml su içmelidir. Buna ek olarak hareketli bir kediyse 250 ml’nin üzerine çıkılması gerekebilir. Özellikle yaz aylarında uzun tüylü kedilerin rahat edebilmesi için daima suya erişimi sağlanmalıdır.

    Her sabah kedinin su kabı doldurulup ne kadar içtiği gözlemlenebilir. Mama yediklerinde suyun hemen yanlarında olması iyi olur. Kediler mama yedikten sonra su içme ihtiyacı hissederler. İhtiyaç hissettiklerinde kana kana su içerler.

     

    Kediler Kaç Saatte Bir Su İçmeli?

    Sağlıklı bir yaşam için kediler 2-3 saatte bir su içmelidir. Tabi bunun dışında her zaman suya erişimleri mümkün olmalıdır. İstedikleri an gidip su içebilmeleri gerekir. Su içmiyorsa da 2-3 saatte bir su kabının yanına götürülüp içmesi için teşvik edilmelidir.

    Bazı kedi cinsleri uzun ve sık tüylere sahip olduğundan yaz aylarında vücut ısıları çok yükselebilir. Kedileri sıcak çarpmaması için saat başı su içirmek iyi olacaktır. Sıcaktan rahatsız olan kediye temiz ve soğuk bir sudan daha iyi gelebilecek başka bir şey yoktur.

     

    Kedinin Susuz Kaldığı Nasıl Anlaşılır?

    Susuz kalan kedilerin ağızları kurur. Daha yavaş ve halsiz hareket ederler. Susuzluk uzun süreliyse kedi baygın baygın bakmaya başlar. Ayrıca kalp hızları da oldukça yüksek olur. Kedi susuz kalırsa derisi esnekliğini kaybeder. Boynundaki deri çekilip bırakıldığında hemen eski haline gelmiyorsa kedi yeterince su içmemiş demektir.

    Tüm kedilerin suya erişimi olabilmesi için evinizin önüne bir kap su koyabilirsiniz. İsteğinize göre  kedi isimleri yazılı veya renkli kaplar seçerek hem minik kedilerin dikkatini çeker hem de başkalarının kabı oradan almasına engel olursunuz.

    Pet_Paw 743 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor