Kediler İncir Yer Mi?

Kediler İncir Yer Mi?

Kedilerin bilinmedik tatlara karşı ne kadar arzulu olduğunu çoktan keşfetmişsinizdir ancak araştırmadan deneme yapmak sandığınızdan çok daha riskli olabilir. Kediler incir yer mi sorusuna verdiğimiz yanıtları okurken araştırma yapmanın, bazı şeyleri denemeden önce öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız.

İçindekiler

    Kediler İncir Yer Mi?

    Kedilr birçok farklı tadı denemek konusunda istekli, tecrübe edinmeye meraklı canlılardır. Özellikle yavru ve evde yaşayan kediler dışarıya pek hakim olmadıkları için çok daha meraklı olabiliyorlar. Bir kedinin yere dökülen sabun suyuna, detarjana bile dil attığını, sonrasında nefret edecek bile olsa en azından tadına bir kere baktığını görmüşsünüzdür. Peki, kediler incir yer mi? Kediler içgüdüsel olarak genelde incirden uzak dururlar ama neden?

    Kediniz normal şartlarda yediğiniz, içtiğiniz her türlü gıda ürününün tadına bakmak için can atsalar da incir konusunda isteksiz olduklarını fark etmişsinizdir. İncir kediler için oldukça toksik etmen içeren, zararlı hatta zehirli bir meyvedir. Kediler sadece incirin meyvesinden değil kokusundan, sapından, dallarından ve yaprağından bile zehirlenebilirler. Kedinizin güvende olduğundan emin olmak istiyorsanız incir yememesine dikkat etmeli, ufak yutmalar da bile veteriner hekim gözetimine götürmelisiniz.

    İncir Sokak Hayvanları İçin Zararlı Mı?

    İncirin kediler için ne kadar zararlı olduğunu sizlere bir önceki başlığımızda söylemiştik ancak aynı incir insanlar için de oldukça faydalı bir meyvedir. Bu durumda incir sokak hayvanları için zararlı mı diye düşünüyor olabilirsiniz. Kediler incir yer mi sorusuna verdiğimiz yanıt gibi her hayvan için özellikle sorulmuş sorularla bu konuya doğru yanıt verebiliriz. Eğer doğrudan bir yanıt verecek olursak hata yapma olasılığımız çok artacaktır.

    Kedinizin incir yemesi zararlı olacağı için kedinizi incirlerden uzak tutmaya çalışmalı ama incirin bizler ve bazı hayvanlar için ne kadar faydalı olduğunu da unutmamalısınız. İncir bazı sokak hayvanları için ciddi anlamda risk unsuru taşırken bazı hayvanlar ve bizler için risk taşımamakla kalmaz aynı zamanda faydalı bile olabilir. Şimdilik kediler ve incir hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar.

    Pet_Paw 2207 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor