Kediler kahve içer mi?

Kediler kahve içer mi?

.

Dün en uzun yaşayan kedinin diyet listesinde "kremalı kahve"yi görünce bir araştırma içine girdim. çünkü kahve ve kedi ilişkisi çok uzak geldi🤭 kedilerimiz sevse bile bu faydalı olabilir mi? Kediler kahve içer mi?

İçindekiler

    👉dr. başak tolga'nın kedici dergisinde yazdığı yazıya göre, bir kedinin yere dökülen birkaç damla kahveyi yalaması öldürücü olmaz tabiki ancak yüksek doz ölüme kadar götürebilir.

    🌺yüksek doz derken bahsedilen, genel anlamda 15-20 çay kaşığı hazır kahve 3-5kg bir kedi için öldürücüdür. aynı şekilde kafein içeren kakao ve çikolata tüketimi de kediler için zararlıdır.

    👉peki kafeinin kedilere bu kadar zararlı olmasının sebebi neymiş?
    -kafein bir çeşit alkaloid ve doğal bir insektisiddir (böcek öldürücü). insanlar ve otçul hayvanlar bu alkaloid ve türevlerine karşı gelişmiş bir savunma sistemleri vardır. aşırı olmadıkça kafeine dirençlidirler.

    -ancak kedi ve köpeklerin bu tür dirençli bir mekanizması yoktur. bu yüzden fazla kafein onlar için ölümcül olabilir.

    🍒dünyanın en uzun yaşayan kedisinin diyet listesinde kremalı kahve bulunmasının sebebi ilginç gerçekten de. belki o da sahibinin fincanından birkaç damla içmiştir sadece 🤭 yine de kedilerimize kahve içirmenin pek bir faydası olduğunu düşünmüyorum, mümkün olduğunca uzak tutalım🥰

    Pet_Paw 4532 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor