Kediler Ne Sıklıkta Beslenmeli?

Kediler Ne Sıklıkta Beslenmeli?

.

Kedisinin beslenme düzenini oluşturmaya çalışan herkes kediler ne sıklıkta beslenmeli diye merak edebilir. Kedilerin sağlığı için beslenme düzeni çok önemlidir. Beslenme periyotları ne çok uzun ne de çok kısa olmalıdır. Kedilerin yeterli ve dengeli beslenmesi sağlanmalıdır.

İçindekiler

    Yeterli ve düzenli beslenemeyen kedilerin bağışıklık sistemleri büyük hasar görür. Beklenmedik anlarda ciddi hastalıklar gözlemlenebilir. Bu nedenle kedi sahiplenme fikri olan herkes beslenme konusunda nasıl davranması gerektiğini öğrenmelidir.

     

    Kediler Ne Sıklıkta Beslenmeli?

    Kediler ne sıklıkta beslenmeli sorusunun cevabı kediden kediye değişiklik gösterecektir. Kedilerin yaşı, cinsiyeti, ırkı vücutlarının besin ihtiyacını belirleyen temel etmenlerdir. Her kedi kendi vücut ihtiyacına göre beslenmesi gerektiğinden tüm kedilere aynı beslenme planı hazırlanmamalıdır.

    Kedilerin ne sıklıkta beslenmesi gerektiği veteriner hekimler tarafından hesaplanmaktadır. Uzmanlar kedinin boy, kilo, sağlık durumu, yaşı, aktivite seviyesini inceleyerek günlük alması gereken kalori miktarını size söyleyecektir. Alınması gereken kalori miktarını günde 2 veya 3 periyot halinde kedinize verebilirsiniz.

     

    Kediye Günde Kaç Kere Mama Verilir?

    Evcil kedilerin %35’i obezite tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunun nedeni düzensiz ve çok beslenme, az egzersiz yapmaktır. Bazı kedi sahipleri serbest beslenme yaparak daima kedi kabına yaş mama koyarlar. Kediler hazırda bekleyen yaş mamaya hayır diyemeyerek olması gerekenin çok üstündeki kilolara ulaşabilirler.

    Kedilere genel olarak günde 2 veya 3 defa mama vermek yeterli görülür. Net ve sağlıklı bir cevap için kesinlikle veteriner klinikleri ziyaret edilmelidir. Çünkü kedinin vücut ihtiyaçlarına göre ne sıklıkta beslenmesi gerektiği değişiklik gösterir.

     

    Kedilere Yaş Mama Ne Kadar Verilir?

    Kediler ne sıklıkta beslenmeli sorusuyla birlikte akla en fazla gelen bir diğer soru kedilere yaş mamanın ne kadar verilmesi gerektiğidir. Kediler yaş mamayı kuru mamaya göre daha çok sever ve yerler. Yaş mama kuru mamaya göre daha besleyicidir.

    Kedilere ne kadar yaş mama verilmesi gerektiğini bulabilmek için öncelikle kedinin ihtiyacı olan kalori değeri hesaplanmalıdır. Bahsi geçen hesaplanma sonrasında sahip olunan yaş mamanın gram/kalori karşılaştırılması yaparak doğru bir sonuca ulaşılabilir. Bulunan yaş mama miktarı tek seferde verilmemelidir. Günün farklı saatlerine yayılarak kedilerin yemesi sağlanmalıdır.

    Pet_Paw 724 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor