Kediler Ne Zaman İsimlerini Öğrenir?

Kediler Ne Zaman İsimlerini Öğrenir?

Kedilerle yaşamanın ne kadar harika olduğunu ancak onlara kapılarını açan kedi severler anlayabilir. Özellikle yavru bir kedinin gelişimine tanıklık etmek tarif edilemez bir duygudur. Kediler ne zaman isimlerini öğrenir konusu da bu gelişimin fiziksel değil, duygusal olan tarafıdır. Yavru kedilere ilk iş kedi isimleri koyuyoruz ama onlar ne zaman öğreniyorlar?

İçindekiler

    Kediler Ne Zaman İsimlerini Öğrenir?

    Kediler Ne Zaman İsimlerini Öğrenir?

    Kedilerin isimlerini öğrenme sürelerinin bağlı olduğu çok farklı faktörler vardır. Bu maddeleri birazdan sıralarken önemli maddenin siz yani kendiniz olduğunu kesinlikle unutmamanız gerektiğini söyleyebiliriz. Kediler ne zaman isimlerini öğrenir diyorsanız öncelikle kedilerin isimlerini öğrenmeleri sürecinde neler olduğuna göz atalım. Kedilerin isim öğrenmesini hızlandıran faktörler;

    • İlgi ve Sevgi,
    • Kedi Cinsi,
    • Kedinin Yaşı,
    • Kalıtımsal Özellikler.

    Listemizde de görebileceğiniz gibi kediler isimlerini ne zaman öğrenirler diye düşünüyorsanız cins ve yaş gibi faktörleri değiştiremeyeceğiniz için öncelikle ilgi ve sevgi konusunda kendinizi geliştirmelisiniz. Ancak bu şekilde kedinizin adını öğrenmesini hızlandırabilirsiniz. Kediler isimlerini çok hızlı öğrenebilen canlılardır. Kediler isimlerini 2-4 ay arasında öğrenirler.

    Fakat kedi isimleri önerileri yaptığımız isimler sözlüğünde de belirttiğimiz gibi eğer doğru isim verilmezse, isim seçerken yeteri kadar önem verilmezse kedinizin ismini öğrenmesi, seslendiğinizde dikkat kesilmesi hiç kolay olmayacaktır aksine işler kediniz için zorlaşmış olacaktır. Bu nedenle isim seçimi de kedilerin isimlerini ne zaman öğreneceklerini değiştirmektedir.

    Kedimi Nasıl Çağırmalıyım?

    Kedinizin ismini öğrenmesini hızlandırmak istiyorsanız, kedinize nasıl seslenmenizin daha doğru olduğunu merak ediyorsanız yani kedimi nasıl çağırmalıyım diye soruyorsanız yanıt çok basittir. Kedinize adıyla seslenmelisiniz. Ekstra sıfatlar kullanmamalı, sevgi sözcükleriyle kedinizin ismini süslememelisiniz. Ancak bu şekilde kediniz kendi ismine alışacaktır.

    Ayrıca kedinize seslenirken ses tonunuzu doğru ayarlamalı ne çok kısık ne de çok yüksek sesle seslenmemelisiniz. Tüm bu kritik konulara dikkat ettiğinizde, kedinize seslenirken ismini öğrenmesine katkıda bulunmaya çalıştığınızda kediniz ismini çok daha çabuk ve kalıcı olarak öğrenir. Dileriz en kısa sürede kedinizle aranızdaki isim konusu çözülür.

    Pet_Paw 3111 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor