Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?

Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?

.

Kediler memeli hayvanlar olduğundan yavrularını sütle beslerler. Doğar doğmaz emmeye başlayan kediler ne zaman sütten kesilir merak konusudur. Sütten kesilme tarihi yavruların gelişimi ve bakımı için önemlidir. Bu tarihe göre mamaya ne zaman geçileceği gibi konularda kararlar alınır.

İçindekiler

    Kediler genellikle birden çok yavruyu aynı anda doğurduklarından bazı kedi sahipleri tüm yavrulara bakamayabilir. Bu durumda yavruları başkalarına vermek isteyecektir. Yavruların sahiplendirilmesi için öncelikle sütten kesilmeleri beklenmelidir.

     

    Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?

    Kedilerin sağlıklı ve uzun bir ömürlerinin olması için anne sütü şarttır. Her kedi mümkünse 45 günlük olana kadar anne sütüyle beslenmelidir. Anne sütü yavruların bağışıklığını güçlendirip hastalıklara karşı kalkan görevi görür.

    Tüm kediler aynı zamanda sütten kesilmezler. Bazı kediler çevresel sebeplerden dolayı daha erken kesilirken bazıları normal sütle beslenme zamanlarını doldururlar. Bu nedenle kediler ne zaman sütten kesilir sorusuna genel bir cevap vermek gerekirse 6.- 8. hafta denilebilir.

     

    Yavru Kedinin Sütten Kesildiği Nasıl Anlaşılır?

    Yavru kediler sütten kesildiğinde eskiye göre daha hareketli olmaya başlarlar. Artık anne ve kardeşleriyle daha fazla iletişime geçip bir şeyler öğrenme dönemidir. Bu dönemde oldukça meraklı tavırlar sergilerler. Sürekli bir kenarda duran sakin pisicikler yavaş yavaş oyun canavarları olmaya başlarlar.

    Yavru kediler sütten kesildiğinde antikor seviyeleri düştüğünden bağışıklıkları zayıflar. Bu nedenle sütten kesilen yavruların aşıları yaptırılmalıdır. Aşılar yaptırılmayan kediler hastalıkları çok ağır şekilde atlatırlar.

    Yavru kediler sütten kesilmeden sahiplendirilmemelidir. Bir yavrunun en az 2-3 ay annesiyle kalması en doğru olanıdır. Sütten kesildikten sonra ise kedi sahiplenme ilanları aracılığıyla yeni bir yuva aranmaya başlanabilir.

    Pet_Paw 1333 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor