Kediler Neden İnsanlara Sürtünür?

Kediler Neden İnsanlara Sürtünür?

Kedilerin davranışları ve hareketleri her zaman bizler için çok büyük merak konusu olmuştur. Pek çok hareketlerinin anlamlarını muhakkak mevcuttur.Bu durumda hareketlerinin temeline bakarak durumu anlamak açısından bizlere oldukça faydalı olabilir. Kedilerin hareketleri genellikle içgüdüsel olarak görülebilir ve hemen hemen her kedinin insanlara, eşyalara ve diğer hayvanlara sürtündüğü görülebilir. Peki kediler neden insanlara sürtünür, anlamı nedir? Soruların cevaplarını sizler için arayacağız.

İçindekiler

    Kediler Neden Sürtünür?

    Kediler öncelikli olarak ev içerisinde birlikte yaşadıkları insanların ayaklarına sürtünmeyi çok sever. Bazı kediler ise sürtünme öncesi kafası ile sürtünerek bu oyunu başlatırlar. Eğer kediler ile birlikte yaşıyorsanız bu hareketin ne kadar hoşunuza gittiğini biliyorsunuzdur. Kedilerin vücutları ile temas etmesi bir nevi ilgi ve sevgi gösterisi olarak görülebilir.

    Genellikle kediler çok akıllı oldukları için taleplerini gerçekleştirmek için de bu şirin tavrı göstermektedir. Mesela sevdiği bir mamayı istiyorsa mutlaka sürtünme ile bunu talep edebilir. Aslında kedilerin bu hareketi yavruluk dönemlerinde annelerinden öğrendiklerini söyleyebiliriz. İlk kez karşılaştıkları birine de bu sürtünme hareketini yapabilirler bu da bir nevi onu tanımak için gösterdikleri bir tavırdır.

    Koku bırakmak için bu hareketi yaptıkları söylenebilir. Ev içerisinde yaşayan kediler de eşyalara koku bırakmak için sürtünebilir. Özellikle kızgınlık dönemlerinde bunu oldukça sık bir şekilde gerçekleştirmektedir.

    Kediler Neden İnsanlara Sürtünür?

    Kedilerin koku alma duyuları oldukça güçlüdür ve etrafında olan her şeyi koklayarak algılarlar. Kedilerin çene, yanak ve alınlarında hatta pati kısımlarında kendilerine öz kokuları yer almaktadır. Kediler diğer hayvanların kokusunu da net bir şekilde alabilir ve hafızasına kaydeder. Bu durumda herhangi bir insanda bir hayvan kokusu mevcut ise ya da eşyasında kesinlikle o kokunun olduğu yere sürtünerek kendi kokusunu da oraya bırakır.

    Kediler yeni tanıştıkları insanları tanımak ve bir nevi selam vermek amacıyla da sürtünme davranışı gösterir. Genellikle mutlu ve sevgi dolu bir hareket olarak algılanmaktadır.

    Kedi Sevgisini Nasıl Belli Eder?

    Kediler sevgilerini belli etmek için genellikle ayaklarına sürtünme hareketi sergiler. Sevgi istedikleri, mutlu oldukları ve ilgi bekledikleri anlamına da gelebilir.

    Kediler Neden İnsanlara Yaklaşır?

    Kediler genellikle insanlarla tanışmak için yaklaşır. Ardından sevgi ve yemek talep ettiklerinde bu şekilde sürtünme hareketi göstererek yakınlık kurabilir.

    Kediler Hangi İnsanlara Yaklaşır?

    Kediler çoğu zaman taleplerini karşılayan insanlara yaklaşır. Ev içerisinde onunla daha çok ilgilenen, her sürtünmesinde onu istediği mamalara kavuşturan kişilere daha farklı bir yakınlık hissetmektedir. Hatta size tavırları oldukça soğuk ve uzak olsa da o kişiye karşı ekstra bir sevgi gösterdiğini de görebilirsiniz.

    Pet_Paw 4004 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor