Kedisinin normalden daha fazla mırıldadığını düşünen veya ilk kez böyle bir tecrübe yaşayan kedi sahipleri kediler neden mırlar diye düşünüyorlar. Aslında kedinizin mırıldamasının onlarca farklı nedeni olabilir. Kesin mırıldama nedenini anlamak kedi sahiplerinin gözlem yeteneği ile anlaşılmaktadır.

İçindekiler

    Kediler Neden Mırlar?

    Kedilerin tam olarak neden mırıldadığı hakkında konuşmak neredeyse mümkün değildir. Bizler gibi konuşamayan, derdini farklı yöntemlerle anlatmaya imkanı olmayan kediler neredeyse tüm sıkıntılarını belirli ifadeler ile anlatmak zorundadır. Bu ifadeler arasından doğru olanı seçmek, kediler neden mırlar sorusuna yanıt bulmak siz kedi sahiplerinin görevi olacaktır.

    • Mutlu olduklarında,
    • İlgi beklediklerinde,
    • Oyun oynamak istediklerinde,
    • Sevgilerini göstermeye çalıştıklarında,
    • Acıktıklarında,

    Gündelik olarak kedinizi takip ettiğinizde neden ve ne için mırladığını zorlanmadan anlayabilirsiniz. Kediniz birkaç defa mırladığında ona ilgi gösterdiyseniz sizin ilginizi istediği için mırlıyor olabilir. Çok basit bir nedenle sizinle zaman geçirmek için de kedilerin konuşur gibi mırladığına denk gelebiliyoruz. Kedileri anlamak onları izlemek, alışkanlıklarını tanımaktan geçer.

    Kedilerin Mırlaması Nasıl Engellenir?

    Kediler neden mırlar konusunda araştırma yapma nedeniniz kedinizin yüksek sesli ve sürekli olarak mırlamasını engellemek olabilir. Kedilerin özellikle geceleri uyumak yerine yaptıkları bazı eylemler günümüz şehir hayatında insanları ciddi anlamda zorlamaktadır. Komşulardan şikayet almamak, belki de biraz olsun sessizlik için mırlamayı durdurmak istiyor olabilirsiniz.

    Kedinizin mırlamasını engellemek istiyorsanız aradığı ilgiliyi, oyunu veya gıdayı kediniz mırladığında vermemelisiniz. Kedinizi böylesine ödül odaklı yetiştirirseniz her canı bir şey istediğinde mırlayarak almaya çalışacaktır. Kedilerin aşırı hallerine fazla tepki vermemeli ve durumu kontrol altında tutmalısınız. Yine de kedinizin mırlamasını engellemek yerine keyif almaya odaklanmanızı öneriyoruz.

    Mırıldamayan Kediler Hasta Mı?

    Kedilerin mırıldamasının çok normal bir durum olduğunu, sizlerle, belki de çevreleriyle iletişim kurmaya çalıştıklarını söylemiştik. Tüm bu önemli adımlara rağmen bazı kedilerin miyavlamadığına da şahit olabilirsiniz. Daha önce böyle bir deneyim yaşamayan kedi sahipleri kedilerinin hasta olabileceklerinden şüpheleniyorlar.

    Kedinizin mırıldamıyor olduğunu düşünüyorsanız bu konuda çok fazla endişelenmenize gerek yok demektir. Yine de bir kontrol edilmesi gerektiğine inanıyor, içinizi böyle rahatlatacaksanız en yakın veteriner kliniklerinden birisine giderek problemi detaylı şekilde anlatabilirsiniz.

    Pet_Paw 1042 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor