Kediler Neden Sabun Yalar?

Kediler Neden Sabun Yalar?

.

Kedi sahipleri minik dostlarının sabun yaladığına şahit olabilir. Eğer sizin kediniz de yaşamışsa kediler neden sabun yalar sorusunu çok merak ediyorsunuzdur. Minik dostunuzun anlam veremediğiniz bu davranışı neden yaptığını öğrenmek bir daha yapmaması için işinize yarayabilir. Kedinin neden sabun yaladığını bulup önüne geçebilirsiniz.

İçindekiler

     

    Kediler Neden Sabun Yalar?

    Kediler tam olarak birer kaşiftir. Evin her noktasında olup bitenden haberdar olmak için eşyaları koklayıp yalayabilirler. Bazı kediler her şeyi o kadar inceler ki onlara Meraklı gibi karakterlerini yansıtan kedi isimleri verilir. İşte bu denli meraklı olan kedilerin rengarenk sabunları görüp yalamalarına şaşırılmamalıdır.

    Kediler neden sabun yalar sorusuna verilebilecek en net cevap meraktır. Sabunun kokusu, rengi kedi için o denli cezbedici olabilir ki onu keşfetmek için yalar. Bazı sabunlar aromalı olduğundan kedi farklı bir tat alacaktır. Eğer aldığı tat hoşuna giderse yalamaya devam edebilir.

    Kedilerin sabun yalamasının bir diğer sebebi ise kalıp sabunların ısırılmaya çok uygun nesneler olmalarıdır. Sabunu ısıran kedi kolayca koparıp kendinde bir oyun geliştirebilir. Böylece kedi hem sabunu yalayıp hem de ısırır. Kedinin banyoya girip sabunu parça parça ettiğini görebilirsiniz.

     

    Kedi Sabun Yerse Ne Olur?

    Kediler sabunla oynadığında ebeveynleri hemen kedi sabun yerse ne olur sorusu gelir. Sabun bir temizlik maddesi olduğu için içerisinde çeşitli kimyasallar yer alır. Bu kimyasalların kediye bir zarar vermesi tüm kedi sahiplerini endişelendirir.

    Kedi, sabun yediğinde mide bulantısı, kusma, ateş gibi sonuçlarla karşılaşılabilir. Sabun yediği fark edilir edilmez biraz yoğurt yedirilmelidir. Yoğurdu sade yemezse mamayla karıştırılıp verilebilir. Yoğurt sabunun kedide zehir etkisi yapmasını önleyecektir.

    Kedinizin kusmaları durmuyorsa veya ateşi sürekli yükseliyorsa en doğru olan veterinere gitmek olacaktır. Veteriner kliniğinde minik dostunuzun zarar görmemesi için her türlü önlem alınır. Sabunu ne kadar yediği, yediği sabunun içeriği vücuda verilen hasarı belirler. Bu nedenle veterinere gitmeyip evde kalmak kedinin daha da zarar görmesine sebep olur. Can dostunuzun zarar görmemesi ve içinizin rahatlaması için en yakın veterineri ziyaret etmek her zaman faydalıdır.

    Pet_Paw 7799 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor