Kediler Regl Olur Mu?

Kediler Regl Olur Mu?

.

Bugün bilimsel olarak reglin yalnızca kadınlarda değil insan dışında memeli hayvanlarda da görüldüğü bilinmektedir. Peki kediler regl olur mu?

İçindekiler

    Regl, bir diğer adıyla menstrüasyon, ortalama 28 günde bir ya da genel tabiriyle aylık olarak yaşanan vajinal kanamalardır. Dişiler üreme çağına girdiklerinde regl olmaya başlamaktadır. Bu durum aynı zamanda sağlıklı bir üremenin de göstergesidir.

    Memeli hayvanlarında regl olduğu günümüzde bilinen bir gerçek. Fakat hayvanlarda genellikle regl döngüsü insanlarda olduğundan çok daha farklı şekilde gerçekleşmektedir.

    Kediler Kızgınlık Döneminde Regl Olur mu?

    Kedilerde tıpkı bizler gibi pek çok doğal süreci yaşamaktadır. Kızgınlık dönemi, çiftleşmek istemeleri, dişi kedilerde adet döngünleride bunlara dahildir. Ortalama 1 gün ile 10 gün arasında seyreden kızgınlık süreci yaşamaktadır. Normal şartlarda kedimiz kızgınlık döneminde iken herhangi bir kanama görmek mümkün değildir.

    Kedimizin kızgınlık dönemine girdiğini evimizdeki pek çok şeye sürtünmekte, kuyruğunu dikleştirmekle ve agresif davranışlar sergilemekle anlamamız mümkündür. Kedimiz kızgınlık döneminde iken herhangi bir kanama, kan lekeleri gördüysek mutlaka uzman veteriner hekimden destek almamız gerekmektedir.

    Açık regl ve gizli regl

    Regl, genellikle açık ve gizli olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşmektedir. İnsanlarda genellikle açık adet görülür. Genellikle çoğu memeli hayvan cinsinde ise gizli adet görülmektedir.

    Gizli adet durumunda dışarıdan görülebilir bir kanama olmamaktadır. Bugün birçok hayvan sever evinde evcil hayvanlarıyla yaşamaktadır. Bunlardan çoğu köpek ve kediler gibi memeli hayvanlardır.

    Kediler regl olur mu sorusu belki pek çok insan tarafından bilinse de dışarıdan görülen bir belirtisi olmadığı için bazı insanlar tarafından bilinmiyor olabilir.

    Kediler regl olur mu?

    Kediler, memeli hayvanlar sınıfına girmektedir ve üreme yoluyla çoğalmaktadırlar. Bu sebeple kedilerde tıpkı diğer memeli hayvanlar, köpekler, filler ve atlar gibi regl olmaktadır.

    Kediler gizli adet gören hayvanlar arasındadır. Fakat bazı yönleri insanlarla ortak gerçekleşmektedir. Örneği köpekler 6 ayda bir regl olurken kediler tıpkı insanlar gibi ayda bir regl olmaktadırlar. Bu dönemlerin normal doğal bir süreç olduğunu bilmeli ve ekstra bir durum yaşanmadığı taktirde endişelenmememiz gerekmektedir.

    Pet_Paw 1154 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor